Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

NCL hastaligi belirtileri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.627
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

NCL hastalığı belirtileri nelerdir?​

NCL hastalığı belirtileri nelerdir?
- Anormal derecede artmış kas tonusu veya spazmı
- Körlük ya da görme problemleri.
- Demans.
- Kas koordinasyonu eksikliği.
- İlerleyici zihinsel ve bilişsel bozukluk.
- İlerleyici hareket bozukluğu.
- Amaçsız tekrarlayıcı el hareketleri.
- Konuşma kaybı

NCL tip 7 nedir?​

NCL hastalığı, beyincik erimesi olarak adlandırılır. Sinir sisteminde görülen bu hastalık nadir olmakla beraber oldukça ölümcüldür. Bu hastalıkta sinir hücreleri zarar görmektedir.

Profili hastalığı nedir?​

Profili hastalığı nedir?
PEDOFİLİ NEDİR? Pedofili; yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocukları veya ergenliğe yeni girmişleri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa sahip kişilere pedofili denir.

Lipofuksinoz nedir?​

Nöronal seroid lipofusinoz, otozomal çekinik (resesif) geçifl, ilerleyici psikomotor gerilik, görme kayb›, ataksi ve epilepsi ile belirgin bir lizozomal depo hastal›¤›d›r (1).

Beyincik küçülmesi öldürür mü?​

Beyincik dejenerasyonu, beyincik denilen kısmın zarar görmesi ile görülen ve yavaş yavaş kasların işlevsizliği ile devam eden ölümcül bir hastalıktır.

Beyincik erimesi nedir belirtileri nelerdir?​

Beyincik erimesi nedir belirtileri nelerdir?
NCL’de görülen önemli belirtilerden bazıları;
- Anormal derecede artmış kas tonusu veya spazmı
- Körlük ya da görme problemleri.
- Demans.
- Kas koordinasyonu eksikliği.
- İlerleyici zihinsel ve bilişsel bozukluk.
- İlerleyici hareket bozukluğu.
- Amaçsız tekrarlayıcı el hareketleri.
- Konuşma kaybı

Jakob hastalığı nasıl bulaşır?​

Varyant formu, deli dana hastalığı bulunan hayvanların etlerinin yenmesi sonucunda oluşur. Ailesel geçişli olan ise, otozomal dominant mutasyon sonucu görülür. İyatrojenik form ise, kontamine cerrahi aletlerin kullanılması, kornea naklinden sonra görülür.

Beyin küçülmesi öldürür mü?​

Serebral atrofi tüm insanlarda doğal olarak oluşur. Ancak hücre kaybı, yaralanma, enfeksiyon ve bunama, felç ve Huntington hastalığı gibi tıbbi durumlar dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle hızlanır. Vakalar bazen daha ciddi beyin hasarı ile sonuçlanır ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eder.

Beyincik küçülmesi nelere yol açar?​

Beyincik küçülmesi nelere yol açar?
Beyin küçülmesi ,neredeyse sağlam kalan hücrelerinde ölmesine neden olur. Hücreler öldükçe kan akımı yavaşlar. Beyin damarlarında tıkanıklıklar artmaya başlar.Kişide gün içinde aşırı yorgunluk,hayattan bezme,isteksizlik ve yetersizlikler oluşmaya devam eder.

Beyincik hastalıkları nelerdir?​

Beyincik sarkması sonucunda beyin sapı etkilendiği zaman yutma zorluğu, uyku apnesi ve öğürme refleksinin kaybolması gibi sorunlar ortaya çıkar. Eğer sarkma sonucunda etkilenen kısım beyincik ise denge kaybı, baş dönmesi, bulantı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkar.
 
NCL (Nöronal Seroid Lipofusinoz) hastalığı, genetik bir hastalıktır ve beyin ve sinir sistemi üzerinde ciddi etkilere sahip olabilir. Belirttiğiniz belirtiler genellikle hastalığın ilerleyen aşamalarında ortaya çıkabilir. Bu belirtiler arasında; anormal derecede artmış kas tonusu veya spazm, körlük veya görme problemleri, demans, kas koordinasyonu eksikliği, ilerleyici zihinsel ve bilişsel bozukluk, ilerleyici hareket bozukluğu, amaçsız tekrarlayıcı el hareketleri ve konuşma kaybı yer almaktadır.

NCL tip 7, beyincik erimesi olarak da adlandırılan bir durumdur. Nadir görülen ancak oldukça ölümcül bir hastalıktır. Beyincik erimesi, sinir hücrelerinin zarar görmesine neden olur ve genellikle çocukluk döneminde başlar.

Beyincik küçülmesi, aslında beyin hücrelerinde ölüme neden olabilir ve bu ölümcül bir durum olabilir. Beyincik dejenerasyonu, yavaş bir süreçtir ve kas işlevlerinde bozulmaya neden olabilir.

Beyincik hastalıkları, beyin sapı ve beyincik üzerinde etkili olabilir. Beyincik sarkması durumunda, çeşitli belirtiler ortaya çıkabilir. Beyincik sarkması beyin sapını etkilerse, yutma zorluğu, uyku apnesi ve öğürme refleksinin kaybolması gibi problemler görülebilir. Eğer beyincik etkilendiyse, denge kaybı, baş dönmesi, bulantı ve kusma gibi belirtiler oluşabilir.

Son olarak, beyin küçülmesi veya beyincik küçülmesi durumunda ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir ve hatta yaşamı tehdit edebilecek durumlar gelişebilir. Bu tür durumlar için mutlaka uzman bir doktora başvurmanız önemlidir.
 
Geri
Üst