AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nazal septum delinmesi nedir?

Editör

Yeni Üye

Nazal septum delinmesi nedir?​

Burun septumu burun pasajını iki eşit parçaya bölen, burun ucundan başlayıp, geniz boşluğuna kadar devam eden önde kıkırdak ve arkada kemikten oluşan bir yapıdır. Bu yapıdaki eğriliklere septum deviasyonu diyoruz ve genellikle burun tıkanıklığına neden olur.

Septal deformite nedir?​

Deviasyon, ya da tam ifadesiyla septal deviasyon, burnun ucundan genize uzanan ve burnun içini iki boşluğa ayıran nazal septumun eğriliğidir. Deviasyon, doğumdan itibaren var olan yapısal bir durum veya sonraki yıllarda yaralanma sonucu oluşmuş travmatik bir durum olabilir.

Nazal septum deviasyonu nasıl tedavi edilir?​

Nazal septum deviasyonu nasıl tedavi edilir?
Septum deviasyonu nasıl tedavi edilir? Burun orta hat kemiği eğriliğinde tek tedavi seçeneği cerrahidir. Septoplasti adı verilen bir ameliyatla burun kemiğindeki eğrilik düzeltilir. Bu ameliyat lokal veya genel anestezi altında uygulanabilir.

Burun ameliyatında greft nedir?​

Burun ameliyatında greft nedir?
Otorim greft, burun estetik ameliyatında burun ucu ışık ve gölge oranlarını, güzelleştiren bir tekniktir. Burunların sadece yandan değil önden de güzel görünmesini sağlar. Otorim grefti için, “burun ucu ışık gölge tasarımı” tanımlamasını kullansak yanlış olmaz.

Burun deformitesi nedir?​

Burun yapılarının bütünlüğü, kemik ve kıkırdak yapıların birbirleri arasındaki yoğun fibröz dokular ve mukoperikondrium tarafından sağlanmaktadır (1). Semer burun deformitesi; bu nazal yapılar arasındaki bağlantının bozulması sonucu dorsal yükseklik kaybı ile karşımıza çıkan patolojik bir durumdur.

Septum deviasyonu ameliyatı sonrası iyileşme süresi ne kadar?​

SEPTUM AMELİYATI SONRASI BAKIM VE İYİLEŞME Sadece septum ameliyatı yapılmış ise yüz, göz morarmaz ve şişmez. Ameliyat günü taburcu edilebilir. 1-2 gün içerisinde işine dönebilir. Burun solunumunda tam rahatlama 15-30 gün içerisinde olur.

Nazal septum deviasyonu ne demek?​

Nazal septum deviasyonu ne demek?
En bilinen ismi ile deviasyon; burun orta duvarının orta hattan kayması neticesinde yapmış olduğu burun tıkanıklığı durumudur. Burun kemiği ismi ile de bilinmektedir. Burun, ortadan duvar ile ikiye bölünmüş bir tünel gibidir. Bu duvarın tıpta ismi; septum nasale’dir.

Nazal septum delinmesi, burun pasajını iki eşit parçaya bölen ve burun ucundan başlayıp geniz boşluğuna kadar devam eden önde kıkırdak ve arkada kemikten oluşan bir yapı olan nazal septumun delinmesidir. Bu durum genellikle burun tıkanıklığına neden olabilir.

Septal deformite ise burunun içini iki boşluğa ayıran nazal septumun eğriliği olarak tanımlanabilir. Deviasyon ya doğumdan itibaren var olan yapısal bir durum olabilir ya da sonraki yıllarda yaralanma sonucu oluşmuş travmatik bir durum olabilir.

Nazal septum deviasyonunun tedavisi genellikle cerrahi olarak yapılır. Septoplasti adı verilen ameliyatla burun kemiğindeki eğrilik düzeltilir. Bu ameliyat lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir.

Burun ameliyatlarında greft, burun estetiğinde burun ucu görünümünü iyileştirmek için kullanılan bir tekniktir. "Burun ucu ışık gölge tasarımı" olarak da tanımlanabilir ve burunun ön ve yan profilden güzel görünmesine yardımcı olabilir.

Burun deformitesi, burun yapılarının bütünlüğünün bozulması sonucunda meydana gelen patolojik bir durumdur. Semer burun deformitesi ise nazal yapılar arasındaki bağlantının bozulması sonucu dorsal yükseklik kaybı ile karakterizedir.

Septum deviasyonu ameliyatı sonrası iyileşme süresi genellikle 15-30 gün arasında tamamlanır. Yüzde morarma ve şişme olmaz, hastalar genellikle ameliyat sonrası birkaç gün içinde işlerine dönebilirler.

Son olarak, nazal septum deviasyonu; burun orta duvarının orta hattan kayması sonucunda oluşan burun tıkanıklığı durumunu ifade eder. Bu durum ayrıca burun kemiği olarak da bilinir ve burun septumu adı verilen duvar ile ikiye bölünmüş bir tünelde meydana gelir.

Geri