AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nazal semptom nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nazal semptom nedir?​

Nazal mukoza kuru ve soluktur. Kataral dönemde sekresyonlarda artma, burunda tıkanma başlar. Nazal mukoza ödemli ve kırmızı renkte olup nazal sekresyonlar artmıştır. Birkaç gün sonra müköz dönem ile semptomlar gerilemeye başlar, akıntılar koyulaşır.
Nazal septal buton nedir?
Nazal septumu delik olan hastalarda laminar akım bozulup, jet akım oluşmasına bağlı olarak kuruluk, kabuklanma ve nefes alırken ıslık sesi duyulması gibi şikâyetler oluşabilir. Septumdaki bu deliğin silikon türevi bir protezle kapatılması işlemine septal buton uygulaması denir.
Burun kıkırdağı neden delinir?
Septum perforasyonlarının en sık nedeni burun travmalarıdır. Bu travma geçirilmiş bir burun ameliyatı olabileceği gibi buruna alınan darbelerde burun septumunun delinmesine neden olabilir. Genellikle burun ameliyatlarından sonra iyileşme sürecindeki bazı olumsuz gelişmeler, burun septumunda delinmeyle sonuçlanabilir.

Septum perforasyonu nasıl anlaşılır?​

Septum perforasyonu hangi belirtileri verir? Bu perforasyonlar burun içindeki mevcut laminar akımı türbülan akıma çevirir. Burun içerisinde kabuklanma, burun içerisinde kuruluk, perforasyon kenarlarından kanama, ve nefes alıp verirken ıslık sesine neden olabilir.
Nazal septum orta Hattadır ne demek?
SEPTUM DEVİASYONU (BURUN ORTA HAT KEMİK EĞRİLİĞİ) Burun septumu, burun boşluğunu ortadan ikiye bölen bir duvardır. Septumun ön kısmı kıkırdaktan, arka kısmı ise kemikten oluşmuştur. İdeal koşullarda septumun orta hatta bulunması, sağ ve sol burun boşluklarının da eşit genişlikte olması gerekir.
Burun kanadı çökmesi nasıl düzeltilir?
Kalıcı çözüm için ameliyat gerekir. Ameliyatta amaç daralmış olan valv açısını genişletmektir. Bunun için valv bölgesini açan greft ve dikiş teknikleri mevcuttur. Greft tekniklerinde burun septumundan veya kulakdan kıkırdak alınır, şekillendirilir ve valv bölgesini genişletecek şekilde burun içinden yerleştirilir.

Nazal septum perforasyonu neden olur?​

Burun septumunda tam kat delik olmasına nazal septum perforasyonu adı verilir. Travmatik durumlar, geçirilmiş burun ameliyatı, burundan kokain vs. madde kullanımı ve özellikle Wegener sendromu gibi çeşitli sistemik hastalıklar nazal septum perforasyonuna yol açabilecek başlıca sebeplerdir.

Geri