Nazal pasaj acikligi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Nazal pasaj açıklığı nedir?​

Burun boşluğunu sağ ve sol olmak üzere iki pasaja ayıran burnun ortasındaki ince bölmeye nazal septum denir. Kıkırdak ve ince bir kemik yapıdan oluşan nazal septum genellikle tam ortada değildir. Nazal pasajlardan bir tanesi diğerine göre bir miktar geniş olabilir.

Nazal semptom nedir?​

Septum perforasyonlarında; kabuklanma, kanama, burundan nefes alırken ıslık sesi duyulması, burun tıkanıklığı, ağrı, burun ve geniz akıntısı gibi semptomlar görülürken, hastaların bazılarında hiç bir şikayet olmayabilir. Semptomlar perforasyonun yeri, büyüklüğü ve nedenine göre değişkenlik gösterebilir.
Gaa septoplasti nedir?
Nazal septumun çeşitli sebeplerle eğri konumda olduğu ve septum deviasyonunun görüldüğü durumlarda, kemik ve kıkırdak dokuların düzenlenmesinin yapıldığı cerrahi operasyona ”Septoplasti” (septum deviasyonu ameliyatı) adı verilir.

Burun kret ne demek?​

b.Ergenlikteki büyüme sırasında tabanda kemik üzerinde kıkırdağın başladığı yerde “kret” adı verilen bir eğri büyüme alanı oluşması – çoğu zaman septum kemiklerini de içine alan bu bozukluk sadece bir eğrilik ameliyatı ile giderilebilir.

Burun kıkırdağı neden delinir?​

Septum perforasyonlarının en sık nedeni burun travmalarıdır. Bu travma geçirilmiş bir burun ameliyatı olabileceği gibi buruna alınan darbelerde burun septumunun delinmesine neden olabilir. Genellikle burun ameliyatlarından sonra iyileşme sürecindeki bazı olumsuz gelişmeler, burun septumunda delinmeyle sonuçlanabilir.
Deviye görünüm ne demek?
En sık bilinen ismiyle “deviasyon”, burun orta duvarının orta hattan kayması sonucu yaptığı burun tıkanıklığı halidir. Burun kemiği diye de bilinir. Burun, ortadan duvarla ikiye ayrılmış bir tüneldir.
Burun Kaldırma Egzersizi: Parmağınızı kullanarak sağ burun deliğinizi tıkayın ve sol kısımdan nefes alın ve 5’e kadar sayarak nefesinizi tutun. 1 Saniye sonra nefesinizin tamamını vererek bu hareketi tekrarlayın. Daha sonra diğer burun deliğinizi tıkayın ve aynı işlemi tam tersi şekilde uygulayın.

Geri