AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

NAT sorunu nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
57.021
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

NAT sorunu nedir?​

NAT, aynı ağ içerisinde bulunan birden fazla cihazın aynı IP’yi kullanarak internete erişebilmesini sağlayan yöntemdir. Ev veya iş yerinde kullandığınız iç ağdan dünyaya açılmanızı sağlayan bir protokol diyebiliriz NAT’a. IP adreslerin yetersiz gelmesi bu tarz geliştirmeleri ihtiyaç doğurdu.

Modem de NAT ne işe yarar?​

Modem de NAT ne işe yarar?
NAT (Network Address Translation), aynı ağ içerisinde bulunan birden fazla cihazın aynı public IP’yi kullanarak internete erişebilmesini sağlayan yöntemdir. NAT sayesinde evimizde bulunan ve internete bağlanan bütün cihazlar için ayrı birer public IP adresine ihtiyacımız kalmaz.

NAT ayarları nedir?​

NAT ayarları nedir?
NAT protokolü tek bir IP adresi ile çok sayıda istemciyi internete çıkarabilir. NAT protokolü gerçek bir IP adresi olmayan istemcilere sanal IP adresi atayarak LAN içerisinde erişilebilir hale getirir. Dış dünyaya açılırken de sahip olduğu gerçek IP adresini kullanarak dış dünyaya çıkmalarını sağlar.

Narda D vitamini var mı?​

Nar içeriğinde potasyum, kalsiyum ve demir minerallerinin yanı sıra A, C vitamini ,K, B vitaminleri ve folik asit de bulunur.

Full Cone NAT nedir?​

Full Cone NAT nedir?
Full Cone NAT Aynı private adres ve porttan gelen taleplerin aynı public IP adres ve porta eşleştirilmesi. İnternette bir hostun NAT arkasındaki bir hosta paket gönderebilmesi için eşleşme şemasını bilmesi yeterlidir.

NAT türü nasıl açılır?​

NAT türü nasıl açılır?
Bunu yapmak için:
- Kılavuzu açmak için Xbox düğmesine  basın.
- Profil ve sistem > Ayarlar > Genel > Ağ ayarları’nı seçin.
- Geçerli Ağ Durumu’nun altında, NAT türü alanı geçerli NAT türünü görüntüler.
DNAT nedir?​
DNAT (PREROUTING) ise hedef adres üzerinde bir değişiklik yapılmak isteniyorsa kullanılır. Örneğin makinamıza gelen bir paketi iç/dış ağdaki bir başka makinaya yönlendirmek istiyorsak DNAT kısmı ile işlem yaparız. Paket bize gelir fakat bu işlem sonucunda paket hedef adres değiştirilmiş olarak yoluna devam eder.

NAT türü ne demek?​

NAT türü ne demek?
NAT türünüz, çok oyunculu oyun veya grup sohbetini başarılı bir şekilde kullanıp kullanamayacağınızı belirler. Aşağıdaki tablo, NAT türleri arasındaki farkları ve NAT türünüze göre kiminle çok oyunculu oyunlar oynayabileceğinizi, kimi bir grup sohbetinde duyabileceğinizi göstermektedir.

Narın içinde hangi vitaminler var?​

Narın içinde hangi vitaminler var?
Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. C vitamini, her türlü enfeksiyona karşı savaşır, hücrelerde hasar oluşumunu engelleyerek tüm kanser türlerine karşı koruma sağlayabilir. Tek bir nardan yapılan nar suyu, günlük C vitamini ihtiyacının neredeyse yarısını karşılar.

Narda b12 vitamini var mı?​

Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Nar suyunda yoğun olarak B vitamini ve potasyum vardır. Üzüm suyu ise A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir açısından oldukça zengin.

SIP ALG ne işe yarar?​

SIP ALG ne işe yarar?
SIP ALG (SIP Application Level Gateway) Cihazları: Bu, SIP protokolünden anlayan ve SIP paketlerinin içerisindeki IP ve port bilgilerini modifiye edebilen ve cevap geldiğinde iletişimin devamını sağlayacak şekilde IP ve port bilgilerini değiştirebilen cihazlardır.

NAT type ne demek?​

NAT type ne demek?
NAT bir ağda bulunan bilgisayarın, kendi ağı dışında başka bir ağa veya İnternete çıkarken farklı bir IP adresi kullanabilmesi için geliştirilmiş bir İnternet protokolüdür. Yani NAT bilgisayarın sahip olduğu IP adresini istenilen başka bir adrese dönüştürür. 192.168.0.0/16 -> 192.168.0.0 – 192.168.255.255 arasındadır.

Postrouting nedir?​

SNAT (POSTROUTING) kaynak adres üzerinde bir değişiklik yapılmak isteniyorsak kullanılır. Maskeleme (Masquerading) işlemi SNAT ile yapılır. İç ağdan gelen paket SNAT işlemi sonucunda dış ağa sanki bizim ip adresimizden gelmiş gibi iletilir ve gelen sonuç ise bizim tarafımızdan, istek yapılan IP’ye iletilir.
 
NAT sorunu, Network Address Translation (Ağ Adresi Çevirme) protokolü ile ilgilidir. NAT, aynı ağda bulunan birden fazla cihazın aynı public IP adresini kullanarak internete erişmesini sağlayan bir yöntemdir. Yetersiz IPv4 adreslerinden dolayı geliştirilmiştir. Ev veya iş yerindeki birden fazla cihazın tek bir public IP adresi üzerinden internete erişmesini sağlar ve böylece IP adreslerinin daha etkin kullanılmasını sağlar.

Modemde NAT, aynı ağ içinde bulunan cihazların internete erişimini kolaylaştıran bir yöntemdir. Evde veya iş yerindeki cihazların internete tek bir public IP adresi üzerinden erişmesini sağlar ve böylece IP adreslerinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar.

NAT ayarları, Network Address Translation'ın çalışma şeklini ve yapılandırmasını belirleyen ayarlar topluluğudur. NAT protokolü, cihazların ağdan dış dünyaya çıkarken IP adreslerinin dönüştürülmesini sağlar. Bu sayede birden fazla cihaz aynı public IP adresi üzerinden internete erişebilir.

Full Cone NAT, aynı private adres ve porttan gelen taleplerin aynı public IP adres ve porta eşleştirilmesini sağlar. Bu şekilde gelen talepler doğrudan ilgili cihaza iletilir. Bu NAT türü, dış dünyadaki hostların NAT arkasındaki hostlara paket göndermesini sağlar.

NAT türü, ağdaki cihazların çok oyunculu oyunlara veya grup sohbetlerine başarıyla katılıp katılamayacağını belirler. NAT türleri arasında farklılıklar bulunur ve uygun bir NAT türü seçimi, internet üzerindeki etkileşimlerde önemli olabilir.

SIP ALG (SIP Application Level Gateway), SIP protokolünü anlayan cihazlardır. SIP paketlerindeki IP ve port bilgilerini değiştirerek iletişimi sağlar. Bu sayede VoIP (Voice over IP) gibi hizmetlerde sorunsuz iletişim gerçekleştirilebilir.

Son olarak, NAT tipi (NAT type) bilgisayarın, kendi ağı dışındaki başka bir ağa veya internete çıkarken farklı bir IP adresi kullanabilmesini sağlayan bir internet protokolüdür. Bu sayede IP adresleri daha verimli kullanılabilir ve güvenlik sağlanabilir.
 
Geri
Üst