AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nasrettin hoca neden esege ters binmis fikrasi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Nasrettin hoca neden eşeğe ters binmiş fıkrası?​

EŞEĞE NEDEN TERS BİNMİŞ Hoca şöyle der: -Düşündüm taşındım, eşeğime böyle binmeye karar verdim çünkü saygısızlığı hiç sevmem. Siz önüme düşseniz, arkanızı bana dönmüş olacaksınız; usulsüzlük saygısızlık olur.

Benim eşeği de görüyor musun?​

Benim eşeği de görüyor musun?
Bir hana yerleşmiş. Çarşaflar o kadar temizmiş ki yatamamış, tutmuş yatağın altına girmiş. Odayı boş sanan bir karı koca odaya yerleşmiş. Adam karısına: “Gözlerinde bütün İstan- bul’u görüyorum,” demiş Hoca yatağın altından kafasını çıkarıp, “Benim eşeği de görüyor musun?” diye sormuş.

Nasrettin Hoca Fıkraları parayı kim verecek?​

Nasrettin Hoca Fıkraları parayı kim verecek?
Bir sürü şey alıp eşeğine doğru yürümeye başlamış. Ancak eşeği orada yokmuş. Hemen bir adam tutarak bağırmasını istemiş: – Nasreddin Hoca’nın eşeğini kim bulup getirirse; Hoca ona alışveriş çuvallarını, eşeğin semerini ve parasını verecek.

Nasrettin hoca eşeğe kim binecek?​

NASREDDİN Hoca ile oğlu kasabaya gidecek. Hoca eşeğe biniyor, oğlu da yürüyor. Yolda bir adama rastlıyorlar, adam “Utanmıyor musun, Hoca,” diyor, “kendin eşeğe binmişsin, küçücük çocuğu yürütüyorsun.” Hoca, “Doğru yahu” diyor ve kendisi eşekten inerek oğlunu eşeğe bindiriyor.

Nasrettin Hoca Fıkraları kazan doğurur mu?​

Nasrettin Hoca Fıkraları kazan doğurur mu?
Bilirsiniz ya Hoca, mal canlısı bir komşusundan kazan istemiş. İşi bittikten sonra da bir tencere güzeliyle birlikte kazanı komşusuna götürmüş. – Sağ ol komşu, demiş, bu kazanın, bu da yavrusu’ doğurdu! Komşunun canına minnet, fırsatı kaçırır mı tencereyi aldığı gibi mutfağa yerleştirmiş.

Eşeğe ters binmek ne demek?​

Eşeğe ters binmek ne demek?
millete arkasını dönmemek için yaptığı bu davranış şimdi gülmek için kullanılıyor..

Nasrettin Hoca Timur a ne demiş?​

Hoca “Ben ilahım” der. Timur da “Peki madem ilahsın, benim şu askerin gözü kör, iyileştir onu bakalım” diye istekte bulunur. Hoca da itiraz eder, “Yoo efendi, ben belden yukarıya karışmam” der. Timur “Öyleyse benim ayağım topal, bu ayağımı iyileştir” der.

Karakaçan kimin eşeği?​

Karakaçan kimin eşeği?
Nasreddin Hoca, hayat yolculuğunda eşeği ile bir ve bütündür. “Karakaçan” adlı eşeği onun yoldaşı, yardımcısı, zor durumlardan kurtarıcısı aynı zamanda da tamamlayıcısıdır.

Nasrettin hocaya sormuşlar kaç yaşındasın?​

Nasrettin hocaya sormuşlar kaç yaşındasın?
– Hocam kaç yaşındasın? der. Hoca: – 40 yaşındayım der.

Küheylan kimin eşeği?​

Nasrettin Hocanın Eşeği Küheylan Boyama Sayfası | Çocuklar İçin Boyama V…

O nereye isterse Nasrettin Hoca hikayesi?​

O nereye isterse Nasrettin Hoca hikayesi?
İp, Hoca’nın elinde ama var gücüyle asılsa bile yönünü çeviremiyormuş. Bir gün katır, üzerindeki Nasreddin Hoca’nın kadılığını filan dinlemeden almış başını giderken, yolda karşılaştığı bir dostu: – Nereye gidiyorsun, diye sorunca, Hoca, düşmemek için sıkıca tutunarak cevap vermiş: – Katırın istediği yere!

Nasrettin Hoca’nın kazanı nasıl doğurdu?​

Nasrettin Hoca’nın kazanı nasıl doğurdu?
Hoca Nasrettin komşusundan bir gün kazan ödünç ister. İade ederken de hem teşekkür eder, hem de içine küçük bir kazan koyar. Komsusu merakla bu küçük kazanı sorunca da, -Komşu, bizdeyken kazanın doğurdu, der.

Kazanın doğurduğuna Inanıyorsunda öldüğüne niye inanmıyorsun?​

“Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne niye inanmıyorsun?” demiş Nasrettin Hoca… Endişelenmeyin, merkez bankaları yakında equity satın almaya başlar ya da en azından bunun için fonlama yapar.

Timur Yıldırım Beyazıta ne yaptı?​

Timur Yıldırım Beyazıta ne yaptı?
Timur da hiç vakit kaybetmeden karısını ve çocuklarını Yıldırım Bayezid’ın yanına göndermiştir. Hatta “Zafername”deki kayda göre, Timur Han, bu kızlardan birini torunu Ebubekir Mirza ile evlendirmiştir. Yani bir zulüm ve aşağılama söz konusu olmamıştır.

Akşehirliler Nasrettin Hoca’dan ne istemiş?​

Akşehirliler Nasrettin Hoca’dan ne istemiş?
2) Akşehirliler Nasrettin Hoca’dan ne istemiş? Cevap: File bir çare bulunması için Timur ile konuşmasını istemiş.

Nasrettin Hoca'nın eşeğe ters binmesi fıkrasında Hoca, eşeğe böyle binmeye karar verdiğini söyleyerek saygısızlığı sevmediğini ifade eder. Eğer önüne düşseler arka tarafı kendisine dönmüş olacakları için usulsüzlüğü saygısızlık olarak nitelendirir.

Hoca'nın "Benim eşeği de görüyor musun?" sorusuyla ilgili fıkra ise oldukça komik bir anekdottur. Hoca, yatağın altına girmiş ancak odada kimsenin olmadığını sanan bir çift onları görmemiş ve odalarına yerleşmiştir. Adam karısına İstanbul'u gördüğünü söylerken, Hoca yatağın altından çıkıp eşeğini sormasıyla olaylar karışır.

Diğer fıkralarda da Nasrettin Hoca'nın espri anlayışını ve olaylara bakış açısını görmekteyiz. Eşekle ilgili hikayeler, Hoca'nın zekasını, mizah anlayışını ve olaylara bakış açısını yansıtmaktadır.

Timur'a karşı olan tavrı ve farklı durumlar karşısındaki esprili yaklaşımıyla Nasrettin Hoca, Türk halk kültüründe önemli bir yer tutmaktadır. Her fıkrada bir ders ya da espri yüklü bir anlam bulunmaktadır.

Geri