AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nasir tedavisi kim yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nasır tedavisi kim yapar?​

Yukarıda belirtilen yöntemlerle de sonuca ulaşılamadığı takdirde son olarak cerrahi yöntem önerilir. Nasır tedavisi için Dermatoloji (cildiye) birimine gidilmelidir.

Nasır kendiliğinden geçer mi?​

Nasır kendiliğinden geçer mi?
Kendiliğinden geçmeyen nasırlar kişilerin evde doğal yöntemler deneyerek kurtulabileceği bir rahatsızlıktır. Ancak nasır tedavisi için bir doktora giderek gerekli olan ilaç tedavilerine kullanmakta ayrıca mümkündür. Bunun yanında doğal tedavilerden olan tedavi yöntemlerinden biri Aspirin yöntemidir.

Ayakta nasır nasıl oluşur?​

Nasırın sebepleri ya travma ya basınç ya da ayaktaki kemik çıkıntılardır. Bu travma ve basınçları oluşturan ve günlük yaşantıda en sık görülen nasır nedenleri aşağıda belirtilmiştir; Ayağa uygun olmayan sıkı veya bol ayakkabılar giymek. Yüksek topuklu ayakkabılar giymek.

Nasır nerede olur?​

Nasır nerede olur?
Nasırlar en çok ayaklarda görülmektedir. Özellikle ayak kenarında, ayak tabanında parmakların üzerinde veya parmak aralarında görülür. Nasırların boyutları ayağa gelen travmanın süresi ve şiddeti ile doğru orantılıdır.
Nasır yayılır mı?​
Nasır oluşurken ilk belirti nasır bölgesindeki keskin acıdır. Hafif nasırlarda basınç ortadan kalktığında ağrı da kaybolur ama derin ve geniş çaplı nasırlarda ağrı daha keskin ve daha rahatsız edicidir. Ağrıyla birlikte kalınlaşma da başlar.

Ayak nasırı nerede bulunur?​

Ayak nasırı nerede bulunur?
Nasır en çok hangi bölgelerde görülür? Nasır en çok ayak altında görülmekle beraber ayak kenarlarında, topukta, parmak üzerinde ve parmak aralarında görülebilir. Genellikle ayakta görülen nasır aşırı sürtünme ve baskıya maruz kalan el parmakları ve avuç içlerinde, el parmak aralarında da izlenebilir.

Ayaktaki nasır nasıl çıkar?​

Birkaç damla suyun içine birkaç tane aspirin karıştırarak koyu bir macun kıvamında karışım yapılır. Nasırın üzerine bu aspirin macunu sürülür ve bir bandaj ile kapatılarak gece boyunca bekletilir. Bu işlem nasır kaybolana kadar sürekli tekrarlanmalıdır.
 
Nasır tedavisi genellikle evde doğal yöntemlerle veya doktor kontrolünde yapılabilir. Ancak bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Cerrahi müdahale genellikle diğer tedavi yöntemlerinin işe yaramadığı durumlarda önerilir. Nasır tedavisini yapacak uzman genellikle Dermatoloji (cildiye) uzmanı olacaktır.

Nasırlar genellikle kendiliğinden geçmez, özellikle derin ve geniş çaplı nasırlarda doğal yöntemlerin etkisi az olabilir. Doğal yöntemlerden biri olarak belirttiğiniz Aspirin yöntemi, aspirin içeren karışımın nasır üzerine uygulanması şeklinde olabilir. Bu tür doğal tedavilerden önce dermatolog veya uzman bir doktora danışmak önemlidir.

Ayakta nasırın oluşumunda travma, basınç ve ayaktaki kemik çıkıntıları etkili olabilir. Yüksek topuklu ayakkabılar giymek, ayak anatomisine uygun olmayan sıkı veya bol ayakkabılar giymek gibi etkenler nasır oluşumunu tetikleyebilir.

Nasır genellikle ayaklarda görülse de elde de meydana gelebilir. Ayakta en sık ayak altında, ayak kenarlarında, topukta, parmakların üzerinde ve parmak aralarında oluşurken, elde genellikle avuç içi ve parmaklar arasında görülebilir.

Nasırlar genellikle yayılmaz, ancak tedavi edilmediğinde derinleşebilir ve ağrı şiddeti artabilir. Nasır oluşumu genellikle sürtünme ve baskıya maruz kalan bölgelerde görülür ve belirgin ağrıya neden olabilir.

Ayaktaki nasırı çıkarmak için evde denenebilecek doğal yöntemler arasında aspirin karışımı uygulaması önerilebilir. Ancak bu tür uygulamaların etkinliği kişiden kişiye değişebileceğinden, uzman bir doktora danışarak doğru tedavi yöntemini belirlemek ve takip etmek önemlidir.
 
Geri
Üst