Nasilsin sorusuna ne cevap verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Nasılsın sorusuna ne cevap verilir?​

Sen nasılsın?” veya “Ben iyiyim, teşekkürler. Sen nasılsın?” diyebilirsin. Bazı insanlara aynı soruyu sorarsan başlarını sallayıp “İyidir” veya “İyiyim” diyebilir ve sonra da yollarına devam edebilirler.

Iyiyim diyen birine ne denir?​

“bende iyiyim sorusuna verilecek cevaplar” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. “Ben de iyiyim” soru değildir, fakat karşılık olarak, “bunu duymak güzel” denilebilir.
How is it going sorusuna ne cevap verilir?
Soruya bağlı olarak “it’s going well” (iyi gidiyor) veya “I’m doing well” (iyiyim) diye bu tür sorulara cevap verebilirsin.
How are you today sorusuna nasıl cevap verilir?
How are you today?” Ve verilen cevap ise; “Fine!”

Iyi diyelim iyi olsun ne demek?​

“idare ediyoruz işte” anlamında deyim. “nasılsın, iyi misin?” sorusuna orta yaşça verilen yanıttır.

Elhamdülillah iyiyim ne demek?​

Elhamdülillah kelimesi, “Hamd Allah’a mahsustur; Allah’a hamdolsun, şükürler olsun.” anlamına gelmektedir.
Sen iyiysen bende iyiyim ne demek?
küflenmiş ilişkilerde iki sevgili arasındaki küskünlüğü ortadan kaldırma çabasında iki tarafın karşılıklı gönülsüzce miyavladığı bir tür katır cilvesi repliğidir: a: aşkım özür dilerim, öyle demek istemedim, ağlama ama bıdı bıdı…
How old are you ne demek nasıl cevap verilir?
Bu soruya nasıl cevap verileceği de insanlar tarafından merak edilmektedir. How old are you sorusuna I am fifteen years old olarak cevap verebilirsiniz. Burada sayı gelen yere kendi yaşınızı getirerek soruyu cevaplamanız mümkündür.

What is your name sorusuna ne cevap verilir?​

WHAT IS YOUR NAME NASIL CEVAP VERİLİR? Türkçe’de “Adın ne?” sorusuna “Adım …” şeklinde cevap verdiğimiz gibi, İngilizce’de de bu soruya “My name is …” şeklinde cevap vermeliyiz.

Thank you ne cevap verilir?​

Genellikle insanlar kendilerine teşekkür edilince “rica ederim” ya da “bir şey değil” şeklinde karşılık verirler.
Nice to meet you sorusuna nasıl cevap verilir?
Nice to meet you cümlesine karşılık olarak yalnızca “me too” demek yeterli olur. Fakat bu cümlenin uzun halini kullanmak isteyenler “nice to meet you too” cümlesini kurarak “ben de tanıştığıma memnun oldum” diyebilir.
Elhamdülillah demek ne anlama gelir?
Elhamdülillah veya Elhamdulillah (Arapça: الحَمْد لله‎‎) kısaca Tahmid olarak bilinen ve Şükür Allah’adır, Allah’a şükürler olsun anlamında kullanılan Arapça söz.

Elhamdülillah diyene ne denir?​

Aksırırken ağzı elle veya mendille kapatmak sünnettir. Aksıran kişinin “elhamdülillâh” demesi halinde yanında bulunanlardan birinin ona “yerhamükellah” (Allah sana rahmetiyle muamele etsin) diye dua etmesi, İslâm’ın muaşeret kurallarından sayılmıştır. Buna teşmîtü’l-âtıs denilmektedir.

Bende iyiyim nasıl yazılır?​

Bende TDK’ya Göre Doğru Yazılışı Ben de TDK’ya göre ayrı yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazımında de eki her zaman ayrı olarak yazılmaktadır. Dahi anlamını taşıyan de eki ayrı yazılır.
Teşekkür ederim çok iyiyim ne demek?
I’m fine thank you. Çok iyiyim teşekkür ederim.

Geri