AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nasilsin diyene nasil cevap verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Nasılsın diyene nasıl cevap verilir?​

nasılsın sorusuna verilecek cevaplar
- iim.
- samimi olun, ne hissediyorsanız onu söyleyin. içeriği önemli değil.
- iyiyim sen nasılın.
- ben nasıl olursam olayım, senin benim nasıl olduğumu anladığın kadar iyi veya kötüyüm.
- hergün daha kötü bugün yarına göre iyi.
- yorgunum ve üşüyorum.
- (bkz: bilmiyorum)

How are you nasıl karşılık verilir?​

Bazı insanlar, “How are you?” sorusuna yanıt vermenin doğru yolunun “I’m well” olduğunu söyler. Diğerleri ise “I’m good” cevabının dilbilgisi açısından daha doğru olduğu konusunda ısracıdır. Gerçek şu ki, hem “I’m good” hem de “I’m well” cevapları iyi cevaplardır ve konuşmalarda yaygın olarak kullanılır.
How are you ya nasıl cevap verilir?
“How are you?” sorusuna verilen en yaygın cevap “Good” kelimesidir: Olumlu, kibar ve sık kullanılan bir cevaptır.
Seni sormalı ne demek?
hal hatır sorma amacı güden sorulara cevap verme $ekillerinden biri. önemli olaylar sonrasında ya da uzun zaman geçtikten sonra kar$ıla$ılan ki$ilere “beni bırak asıl sen nasılsın?” anlamında kullanılabilinir.

Hamdolsun iyiyim ne demek?​

Elhamdülillah kelimesi, “Hamd Allah’a mahsustur; Allah’a hamdolsun, şükürler olsun.” anlamına gelmektedir. ” Şükür Allah’adır.” anlamını ifade eden bir sözcüktür. (Nankörlük, şükretmemek, nimetleri Allahü Teala’dan bilmemek anlamına gelir. )

Elhamdülillâh demek ne demek?​

Elhamdülillah veya Elhamdulillah (Arapça: الحَمْد لله‎‎) kısaca Tahmid olarak bilinen ve Şükür Allah’adır, Allah’a şükürler olsun anlamında kullanılan Arapça söz.
Hangi durumlarda elhamdülillâh denir?
Elhamdülillah ne zaman söylenir? Allah’tan bize ulaşmış veya ulaşabilme durumunda mümkünolan onun mutlak kemâli, kemaldeki cemali ve cemâl haline gelmiş kemâline karşı biz her an Elhamdülillah deriz. Musibete karşı Elhamdülillah deriz, nimete karşı Elhamdülillah deriz, belâya karşı Elhamdülillah deriz.

Geri