AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nasil kaynar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nasıl kaynar?​

Kaynar Nasıl Yapılır?
- Suyu tencereye aktarın. Şeker dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. 20 dakika boyunca baharatlı suyu kaynatın. Daha sonra şekeri ekleyin.
- 10 dakika daha kaynatın. Büyük çay fincanlarına kaynarı aktarın. Üzerine ceviz ile Antep fıstığı içi serperek sıcak servis edin.
Kaynar nasıl tüketilir?
Özünde Türk mutfağında şekersiz hali ile Derviş Çayı olarakta geçen dervişlerin yanında ceviz, kuru kayısı, incir, fındık ve dut kutusu gibi kuru yemişlerle yedikleride bilinmektedir. Tencereye su ve şekeri koyup karıştıralım. Bütün kaynar baharatlarını ekleyelim.

Kaynar Lohusa şerbeti nasıl yapılır?​

Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm tane ve kabuk baharatlar ayrı ayrı 4 veya beş parçaya ayıracak kadar iri dövülür, daha sonra dövdüğümüz malzemeleri suyu şekeri koyup 3 saat kaynatıyoruz daha sonra soğuyunca süzüyoruz. Sıcak olarak bardaklara koyulur. Üzerine iri dövülmüş ceviz serpilerek ikram edilir.
Ziya dede atom çayı neye iyi gelir?
Atom bomba çayı özellikle kış dönemlerinde grip ve nezle başlangıcında ve grip olanlar için boğazı yumuşatan insanın içini ıstan ve içerisinde bulunan bitkilerin özleri sayesinde mikrobun vücuttan kolay atılabilmesi için yardımcı mükemmel bir kış çayıdır.
Kaynar, Anadolu’da lohusa şerbeti ya da kırmızı şerbet olarak bilinen içeceğin Adana’daki adı. Çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan kaynar, doğum yapan anneyi ve bebeği ziyarete gelenlere ikram ediliyor.
Lohusa şerbeti nasıl yapılır?
Lohusa Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lohusa şekerini su ile birlikte bir tencerenin içinde kaynatın.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek kaynatmaya devam edin.
- Ardından bir sürahinin içerisine baharatları süzdürerek ekleyin. Oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında soğutun ve afiyetle tüketin.

Hazır lohusa şekeri nasıl yapılır?​

Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın. Karanfil ve çubuk tarçını ilave edin. Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynaya şerbetin altını kısın ve ortalama 30 dakika daha kaynatmaya devam edin.
Lohusa şerbeti nasıl içilir?
Ancak bu haliyle çok tatlı olan lohusa şerbetini servis ederken sıcak ya da soğuk su ekleyip seyrelterek içilmesi daha doğrudur. Bunu yapacaksanız şerbet ve su oranı bire bir olmalı. Lohusa şerbeti genellikle yanında kuruyemişlerle servis edilir.

Kış çayının içinde hangi bitkiler var?​

Karahindiba, papatya, ginseng, yeşil çay, tarçın, nane, okaliptus, hibiskus, havlıcan, karanfil, ıhlamur, adaçayı, ekinezya, zerdeçal, zencefil gibi kış çayı malzemeleri kullanılarak hazırlanan kış çayı içerisinde neredeyse tüm şifalı bitkiler yer almaktadır.
 
Geri
Üst