AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nasil bir evcil hamster turu var?

Editör

Yeni Üye

Nasıl bir evcil hamster türü var?​

yaklaşık 1,5 yıl önce hamster almıştım. syrian hamster galiba,beyaz olanlardan. çok alıştık ona ve baya zevkli oluyor onun yaşamını izlemek.. yaklaşık 1,5 yıl önce hamster almıştım. syrian hamster galiba,beyaz olanlardan. çok alıştık ona ve baya zevkli oluyor onun yaşamını izlemek.. Hocam bir soru soracağım. 1-Kaç adet evcil hamster türü var?

Kimdir bu hamster?​

Altın hamster (Mesocricetus auratus), Suriye hamsteri olarak da bilinir, Cricetidae familyasından bir kemirici türü. Hamsterin hikayesi 1930 yılında, Hebrew Üniversitesi Zooloji Dalı öğretim üyelerinden Prof. Jerusalem’in bir dişi hamster ve 12 yavrusunu Suriye yakınlarında bir kasabada bulmasıyla başlamıştır.

Campbell cüce hamsterları kimdir?​

Campbell cüce hamsterları kimdir?
Campbell Cüce Hamsterları isimlerini, bu hamsterları keşfeden W.C. Campbell’den alır. Gonzaleslerle aynı özelliği gösterir, dwarf hamster (cüce faremsi) olarak nitelendirilir. 7-8 cm boyları vardır. Genelde kırmızı gözlü ve beyaz tüy ağırlıklı olurlar. Bazılar sadece beyaz bazıları ise boyun ve sırt bölgesinde sarımsı tüylerle kaplıdır.

En popüler evcil hayvanlar listesi buradadır.?​

En popüler evcil hayvanlar listesi buradadır.?
Beklenmedik tepkileri, sevimli suratları, bize komik gelen alışkanlıkları ve kendilerine has özellikleri ile evcil hayvanların arasından eminiz ki hepinizin birer favorisi vardır. Sizin için hazırladığımız evcil hayvanlar listesi hem sizin favorilerinizi, hem de dünyanın gelmiş geçmiş en popüler evcil hayvanlarını barındırıyor.

Hangi evcil hayvanlar var?​

Yılanın popüler evcil hayvan isimleri arasında görmeyi ummadığınız bir tür olduğunu tahmin edebiliyoruz. Her ne kadar ülkemizde yılanlar, evcil hayvandan çok karşılaşıldığında kaçılacak bir tehlike olarak görülse de, Uzak Doğu’da yılanlar ehlileştirilip evcilleştirilmekte ve evcil hayvan olarak beslenmektedir.

1 hamster türü olan hamster almak istiyorum?​

1- Evcil hayvan olarak bir Hamster türü olan Gonzalesi almak istiyorum. Öncelikle Gonzalesler diğer evcil hayvanlara oranla daha karakteristik yapıya sahiptirler. Yani elinize bir oyuncak alacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kimi zaman size küser, sizinle oyun oynar kimi zaman boş boş gezer veya talaşına girerek günlerce orada takılır.

Evcil hamster türleri, farklı boyutlarda, renklerde ve özelliklerde gelir. En popüler evcil hamster türleri arasında Syrian Hamster (Altın Hamster), Campbell Cüce Hamsterları ve Roborovski Cüce Hamsterleri bulunmaktadır. Syrian Hamsterlar genellikle daha büyük boyutlarda, dolgun tüyleri ve sevimli görünümleri ile bilinirler. Campbell Cüce Hamsterları ise daha küçük boyutlarda olan ve farklı renk kombinasyonlarına sahip olan hamster türleridir. Roborovski Cüce Hamsterleri ise en küçük hamster türlerinden biri olup, oldukça enerjik ve hızlıdırlar.

Gonzalesler, diğer evcil hayvanlara göre daha karakteristik bir yapıya sahip olabilirler. Yani diğer evcil hayvanlardan farklı davranışlar sergileyebilirler ve sahiplerine farklı şekillerde tepki verebilirler. Eğer Gonzales cüce hamsterı almayı düşünüyorsanız, onların özellikleri ve gereksinimleri hakkında detaylı bir araştırma yapmanız ve uygun bakımı sağlamanız önemlidir.

Hamsterler genel olarak gece etkin olan ve kendi kendilerine temizlik yapabilen sevimli evcil hayvanlardır. Evinizin neşe kaynağı olabilecek bu küçük dostlarınızla vakit geçirmek keyifli ve eğlenceli olacaktır. Unutmayın, her evcil hayvanın bakımı ve ihtiyaçları farklı olabilir, bu yüzden evcil hamster almadan önce doğru bilgi ve araştırma yapmak önemlidir.

Geri