Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nasil bir dis hekimi olmak istiyorsaniz Oyle olursunuz?

Editör

Yeni Üye

Nasıl bir diş hekimi olmak istiyorsanız Oyle olursunuz?​

-ülkemizde nasıl bir diş hekimi olmak istiyorsanız oyle olursunuz. Ülkemizde Dünya standartlarında olan diş hekimleri olduğu gibi, işini yalnızca para kazanma olarak görüp mütevazı bir hayat yaşayan diş hekimleri de vardır. Bu insanın kendi tercihidir.

Kimdir diş hekimliğinin tercihi?​

Diş hekimliği sağlık alanında en güzel bölümlerden biri diye düşünüyorum. Tıp okuyabilecek potansiyeli kendimde hiçbir zaman bulamadım fakat sağlık alanında insanlara faydalı olabilmeyi çok istiyordum. Bu yüzden tercihlerimde ilk sırayı diş hekimliğine verdim.

Hangi bölümde diş hekimliğini tercih ettim?​

Hangi bölümde diş hekimliğini tercih ettim?
Aslında sınava hazırlanırken mühendislik alanında bir bölüm seçmeyi düşünüyordum fakat istediğim üniversite olmadığı için en ağır basan 2. bölüm diş hekimliğiydi. Diş hekimliği sağlık alanında en güzel bölümlerden biri diye düşünüyorum.

Ülkemizde diş hekimlerinin tercihi ne?​

Ülkemizde diş hekimlerinin tercihi ne?
Ülkemizde Dünya standartlarında olan diş hekimleri olduğu gibi, işini yalnızca para kazanma olarak görüp mütevazı bir hayat yaşayan diş hekimleri de vardır. Bu insanın kendi tercihidir.

Kimdir Diş hekimliği okuyan biri?​

Daha sonra internette sözlüklerden, sosyal medya üzerinden diş hekimliği okuyanlardan eşten dosttan az çok bilgi edindim. Tıp ile kıyaslama yaparak tercihte bulunmaya karar verdim çünkü özel tıplar %50 burslu falan tutuyordu.

Diş hekimlerinin derslerinin %70’ini alır.?​

diş hekimleri tıp fakültesindeki derslerin %70′ ini alır. tıp hekimleri diş hekimliğinin tek bir dersini bile almaz. diş hekimleri de tıp hekimleri de doktordur. ne doktoru olduğu ayrılsın diye diş hekimlerine “dt” tıp hekimlerine “dr” ünvanı verilir.

Bir diş hekiminin olmadığı yerde bir ders yapar.?​

Bir diş hekiminin olmadığı yerde bir ders yapar.?
bir diş hekiminin olmadığı yerde tıp hekimi hiçbir şey yapamaz. bir tıp hekiminin olmadığı yerde diş hekimi hemen herşeyi yapar. diş hekimleri tıp fakültesindeki derslerin %70′ ini alır. tıp hekimleri diş hekimliğinin tek bir dersini bile almaz.

Hangi dizide diş hekimi var?​

Hangi dizide diş hekimi var?
Tıp ile ilgili hepimizin az çok bilgisi var, doktorlar dizisinden House dizisine kadar az çok her dizide doktorların günlük hayatı vs anlatılıyor fakat diş hekimlerini konu alan veya figüran edinmiş bir dizi (veya kitap) görmüş değildim ve çevremde de çok diş hekimi olmadığı için meslek hakkında çok bir fikrim yoktu başlarda

Diş hekimliği mesleği, sağlık alanında insanlara yardımcı olma arzusunu taşıyan birçok kişi için cazip bir seçenektir. Diş hekimliği tercih edilirken, tıp fakültelerinden farklı olarak diş hekimliği fakültelerinde daha spesifik ve diş sağlığı odaklı dersler alınmaktadır. Diş hekimleri, genel olarak diş yapısı, çene ve çene eklemi, diş etleri, ağız içi dokular gibi konularda bilgi sahibi olurlar.

Ülkemizde, diş hekimlerinin tercihleri büyük ölçüde kişisel tercihlere bağlıdır. Bazı diş hekimleri işlerini yalnızca para kazanma amacıyla yaparken, bazıları ise mesleklerini sevgi, hizmet ve mütevazilik anlayışıyla sürdürmektedir. Her diş hekimi, kendi değerleri, anlayışı ve hedefleri doğrultusunda mesleğini icra eder.

Diş hekimliği fakültelerinde verilen dersler genellikle tıp fakültelerindeki derslerin yaklaşık %70'ini kapsar. Diş hekimliği öğrencileri, tıp hekimlerini doktor olarak kabul ederken, kendilerine de "Dt" (diş tabibi) unvanı verilirken, tıp hekimlerine ise "Dr" (doktor) unvanı verilir.

Diş hekimleri, genellikle tıp hekimlerinden farklı olarak diş tedavileri konusunda uzmanlaşmışlardır. Bir diş hekiminin olmadığı bir yerde tıp hekiminin diş tedavisi yapması mümkün olmayabilir, çünkü diş hekimleri daha spesifik bilgi ve tekniklerle donanımlıdır.

Medya araçlarında genellikle doktorlar konu edilse de, diş hekimlerine odaklanan diziler veya kitaplar da bulunmaktadır. Ancak, diş hekimlerinin mesleki yaşamlarını detaylı bir şekilde ele alan yapımlar diğer sağlık çalışanlarına kıyasla daha az sayıda olabilir.

Geri