SoruCevap
Yeni Üye
- Konu Yazar
Nasıl Bilgisayara Format Atılır Windows 10? İşletim sistemi formatlama işlemi için adımları takip edin. Öncelikle, Windows 10 işletim sistemi için uyumlu bir kurulum medyası hazırlayın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. Kurulum medyasını boot etmek için sırasını değiştirin. Ardından, Windows 10 kurulum sihirbazını takip edin ve dil seçeneğinizi belirleyin. Sabit diskinizi seçin ve mevcut bölümleri silin. Yeni bir bölüm oluşturun ve kurulumu tamamlayın. Son olarak, sürücüleri güncellemek için Windows Update’i kullanın ve kişisel dosyalarınızı geri yükleyin.
İçindekiler
Adım 1: Öncelikle, Windows 10 işletim sistemini USB veya DVD’ye indirin ve kaydedin.
Adım 2: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. Boot seçeneklerini düzenleyin ve USB veya DVD sürücüsünü öncelikli olarak ayarlayın.
Adım 3: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows 10 yükleme medyasını takın. Kurulum sihirbazını izleyerek Windows 10’u bilgisayarınıza yükleyin.
Adım 4: Yükleme tamamlandığında, gerekli ayarları yapın ve kişisel dosyalarınızı geri yükleyin.
Adım 1: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. Boot seçeneklerini düzenleyin ve USB veya DVD sürücüsünü öncelikli olarak ayarlayın.
Adım 2: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows 10 yükleme medyasını takın. Kurulum sihirbazını izleyerek “Fabrika Ayarlarına Dön” seçeneğini seçin.
Adım 3: İşletim sistemi sıfırlanırken tüm verileriniz silineceğinden emin olun. Bu nedenle, önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.
Adım 4: İşlem tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve gerekli ayarları yapın.
Adım 1: Başlat menüsünden “Sistem Geri Yükleme” seçeneğini arayın ve açın.
Adım 2: Sistem Geri Yükleme sihirbazını takip edin ve bir geri yükleme noktası seçin.
Adım 3: Geri yükleme işlemini başlatın ve tamamlanmasını bekleyin.
Adım 4: Bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlatılacak ve geri yükleme işlemi tamamlandığında gerekli ayarları yapmanız gerekebilir.
Adım 1: Başlat menüsünden “Disk Yönetimi” seçeneğini açın.
Adım 2: Biçimlendirmek istediğiniz diski seçin ve sağ tıklayarak “Hacmi Sil” seçeneğini seçin.
Adım 3: Diski biçimlendirmek için sağ tıklayın ve “Yeni Basit Birim” seçeneğini seçin.
Adım 4: İşlemi onaylayın ve disk biçimlendirme işlemi tamamlanacaktır.
Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanarak Windows 10’da bilgisayarınıza format atabilirsiniz. Ancak, formatlama işlemi tüm verilerinizi siler, bu yüzden önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun. Ayrıca, işletim sistemi ve sürücülerinizi güncel tutmak da önemlidir. Bu nedenle, format attıktan sonra güncellemeleri kontrol etmeyi unutmayın.
Windows 10 kurulumuna başlamadan önce eski sürümü kaldırın.
Format atma işlemi sırasında tüm veriler silinecektir.
Windows 10 indirme ve kurma işlemi internet bağlantısı gerektirir.
Format atma işlemi bir süre sürebilir.
Format sonrası güncellemeleri tekrar yüklemeyi unutmayın.
İçindekiler
Nasıl Bilgisayara Format Atılır Windows 10?
Bilgisayarı formatlamak, genellikle cihazınızın performansını artırmak veya sorunlarını çözmek için kullanılan bir işlemdir. İşte Windows 10’da bilgisayara nasıl format atabileceğinizi anlatan adımlar:
1. Windows 10’u Yeniden Yükleme
Bilgisayarınızı formatlamak için Windows 10’u yeniden yüklemek en yaygın yöntemlerden biridir. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Öncelikle, Windows 10 işletim sistemini USB veya DVD’ye indirin ve kaydedin.
Adım 2: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. Boot seçeneklerini düzenleyin ve USB veya DVD sürücüsünü öncelikli olarak ayarlayın.
Adım 3: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows 10 yükleme medyasını takın. Kurulum sihirbazını izleyerek Windows 10’u bilgisayarınıza yükleyin.
Adım 4: Yükleme tamamlandığında, gerekli ayarları yapın ve kişisel dosyalarınızı geri yükleyin.
2. Fabrika Ayarlarına Dönme
Fabrika ayarlarına dönmek, bilgisayarınızı formatlamak için başka bir seçenektir. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. Boot seçeneklerini düzenleyin ve USB veya DVD sürücüsünü öncelikli olarak ayarlayın.
Adım 2: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows 10 yükleme medyasını takın. Kurulum sihirbazını izleyerek “Fabrika Ayarlarına Dön” seçeneğini seçin.
Adım 3: İşletim sistemi sıfırlanırken tüm verileriniz silineceğinden emin olun. Bu nedenle, önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.
Adım 4: İşlem tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve gerekli ayarları yapın.
3. Sistem Geri Yükleme
Sistem geri yükleme, bilgisayarınızdaki sorunları çözmek için kullanabileceğiniz bir başka seçenektir. İşte nasıl yapılacağı:Adım 1: Başlat menüsünden “Sistem Geri Yükleme” seçeneğini arayın ve açın.
Adım 2: Sistem Geri Yükleme sihirbazını takip edin ve bir geri yükleme noktası seçin.
Adım 3: Geri yükleme işlemini başlatın ve tamamlanmasını bekleyin.
Adım 4: Bilgisayarınız otomatik olarak yeniden başlatılacak ve geri yükleme işlemi tamamlandığında gerekli ayarları yapmanız gerekebilir.
4. Disk Biçimlendirme
Bilgisayarınızı formatlamak için bir diğer seçenek de disk biçimlendirmedir. Ancak bu işlem, tüm verilerinizi siler, bu yüzden önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun. İşte nasıl yapılacağı:Adım 1: Başlat menüsünden “Disk Yönetimi” seçeneğini açın.
Adım 2: Biçimlendirmek istediğiniz diski seçin ve sağ tıklayarak “Hacmi Sil” seçeneğini seçin.
Adım 3: Diski biçimlendirmek için sağ tıklayın ve “Yeni Basit Birim” seçeneğini seçin.
Adım 4: İşlemi onaylayın ve disk biçimlendirme işlemi tamamlanacaktır.
Yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanarak Windows 10’da bilgisayarınıza format atabilirsiniz. Ancak, formatlama işlemi tüm verilerinizi siler, bu yüzden önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun. Ayrıca, işletim sistemi ve sürücülerinizi güncel tutmak da önemlidir. Bu nedenle, format attıktan sonra güncellemeleri kontrol etmeyi unutmayın.
Nasıl Bilgisayara Format Atılır Windows 10?
Windows 10 nasıl format atılır? |
Format atmadan önce yedekleme yapmayı unutmayın. |
Bilgisayar ayarlarına girip “Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneğine tıklayın. |
“Kurtarma” sekmesine giderek format atma seçeneğini bulun. |
Windows 10 yükleme medyasını USB veya DVD’ye oluşturun. |
Windows 10 kurulumuna başlamadan önce eski sürümü kaldırın.
Format atma işlemi sırasında tüm veriler silinecektir.
Windows 10 indirme ve kurma işlemi internet bağlantısı gerektirir.
Format atma işlemi bir süre sürebilir.
Format sonrası güncellemeleri tekrar yüklemeyi unutmayın.