AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nasıl Astsubay Olunur

haberci

Yeni Üye
Astsubay olmak için ne yapılır
Astsubay olmanın yolları
Ilk Kez YGS – ÖSS klavuzundan Askeri Okullara girmek istiyorum seçeneceğini işaretlemeniz gerecek sonradan internet üzerinden kara, hava, deniz ve jandarma ’nın astsubay iş yüksek okullarına uygulama açacağı linki bekleyeceksiniz
Başvurular açıklandıktan sonra internet üzerinden kullanım yapacaksanız Nasıl başvuracağım derseniz de müracaat etmek epeyce basit TC kimlik numaranızı giriyorsunuz ve bilgiler zaten otomatik olarak geliyor Yetersiz olanları dolduruyorsunuz o kadar
Başvurunuzu yaptıktan daha sonra YGS eski adıyla ÖSS ’ye çalışıyorsunuz ve sınava girip yüksek bir puan almanız gerekiyor
ÖSS – YGS sonucunuz açıklandıktan 5 – 10 gün sonradan Kara, Hava, Deniz, Jandarma Komutanlıkları sitelerinden TC Kimlik numaranızı yazıp mülakatı kazanıp kazanmadığınıza bakacaksınız Mülakatı kazandıysanız size görüşme tarihi, görüşme saati vereceklerdir Hem mülakata gelirken getireceğiniz belgelerde yazmaktadır mutlaka hepsini tamamlayın ve o gün orda olmanız gerekmektedir *

Astsubay olmak isteyen adayların genel olarak izlemesi gereken adımları detaylı bir şekilde anlatayım:

1. Öncelikle, askeri liseler veya askeri okullara girmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na girmeniz gerekmektedir. Bu sınavda başarılı olmanız gerekmektedir.

2. Sınavı başarıyla tamamladıktan sonra Kara, Hava, Deniz veya Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurular genellikle internet üzerinden yapılmaktadır.

3. Başvurunuz kabul edilirse, mülakata çağrılacaksınız. Mülakatta başarılı olmanız durumunda eğitim süreci başlayacaktır.

4. Eğitim süreci boyunca disiplin, cesaret, liderlik gibi konularda eğitim alacaksınız ve askerlik mesleğini öğreneceksiniz.

5. Eğitim sürecini başarıyla tamamladıktan sonra astsubay olarak göreve başlayacaksınız.

Bu süreç genel hatlarıyla astsubay olma yolunu anlatmaktadır. Her adımın detayları ve gereklilikleri bulunmaktadır, bu yüzden süreci adım adım takip etmek ve gereklilikleri yerine getirmek önemlidir. Umarım açıklamalarım faydalı olur.

Geri