Nasıl Arşivci Olunur

haberci

Yeni Üye
Nasıl Arşivci Olunur
Nasıl İyi Bir Arşivci Olunur
Arşivci olmak icin oncelikle şu ozelliklere sahip olmanız gerekmektedir; Sosyal bilimlere, ozellikle tarihe karşı ilginiz olmalı ve bu alanda başarılı olmanız gerekmektedir Sozel yeteneğinizin gelişmiş olması gerekir Sistemli ve duzenli calışan biri olmanız gerekir Kapalı yerlerde, tek başına calışmanın sizi rahatsız etmemesi gerekir Dikkatli ve titiz
biri olmanız gerekir
Arşivcilik, meslek eğitimi universitelere bağlı Edebiyat ve FenEdebiyat Fakultelerinin Arşivcilik bolumunde verilmekte iken, bu bolume artık oğrenci alınmaması nedeniyle, Meslek Eğitimi bolumunde bulunan bilgiler Arşivcilik bolumu eğitiminin verildiği zamandaki araştırılan bilgileri kapsamaktadır Eğitim suresi 4 yıldır
alıntı

Arşivcilik mesleğine ilgi duyan kişiler için önemli ipuçları veren bu metni yanıtlıyorum:

Arşivci olmak isteyen kişilerin belirli özelliklere sahip olmaları gerekmektedir. Öncelikle sosyal bilimlere, özellikle tarihe ilgi duymalı ve bu alanda başarılı olmalıdırlar. Ayrıca sozel yeteneklerinin gelişmiş olması, sistemli ve düzenli çalışan biri olmaları önemlidir. Kapalı yerlerde, tek başına çalışmanın sizi rahatsız etmemesi ve dikkatli, titiz biri olmanız da arşivcilik mesleğinde başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Arşivcilik mesleği genellikle üniversitelerin Edebiyat ve Fen Edebiyat Fakülteleri bünyesinde yer almaktaydı. Ancak artık bu bölüme öğrenci alınmaması nedeniyle, arşivcilik eğitimi Meslek Yüksekokulları bünyesinde verilmektedir. Eğitim süresi genellikle 4 yıldır ve bu süre zarfında arşivcilik alanında gerekli bilgi ve beceriler edinilmektedir.

Arşivcilik mesleği, tarih ve kültürel mirasın korunması ve yönetilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu alanda kariyer yapmak isteyenlerin yukarıda belirtilen özelliklere sahip olmaları ve alanlarıyla ilgili eğitim almaları önemlidir. Ayrıca sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri ve sektördeki yenilikleri takip etmeleri de önemlidir.

Geri