AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nasıl Ambulans Şöförü Olurum

haberci

Yeni Üye
Ambulans şoförü olma şartları
Ambulans şoförlerinde aranan şartlar
Ambulanslar ve acil sıhhat araçları ile ambulans hizmetleri yönetmeliği'nin 4 maddesinde, ambulans şoförü; 'Kullanacağı araca uygun şoför belgesine sahip, esas ilkyardım eğitimi sertifikası almış personel' olarak tanımlanıyor Buradan anlaşılanda yerinde şoför belgesine ve esas ilkyardım eğitimi sertifakasına sahip olan cümbür cemaat ambulans şoförü olabilir *

Ambulans şoförü olabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Ambulanslar ve Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre, ambulans şoförlerinde aranan bazı temel şartlar şunlardır:

1. **Şoför Belgesi:** Ambulans şoförü olabilmek için kullanılacak araca uygun şoför belgesine sahip olmak gerekmektedir. Bu belge, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmayı gerektirir.

2. **İlkyardım Eğitimi Sertifikası:** Esas ilkyardım eğitimi sertifikasına sahip olmak da ambulans şoförü olabilmek için gereken bir diğer şarttır. Bu eğitim sayesinde acil durumlarda hastalara yapılacak temel ilkyardım müdahalelerini bilme ve uygulama becerisi kazanılır.

3. **Fiziksel ve Psikolojik Yeterlilik:** Ambulans şoförlerinde aranan diğer bir önemli özellik ise fiziksel ve psikolojik yeterliliktir. Zorlu ve stresli durumlarla başa çıkabilme, yoğun trafikte dikkatli ve hızlı bir şekilde araç kullanma becerisi önemlidir.

4. **Sağlık Koşulları:** Ambulans şoförü olabilmek için belirli sağlık koşullarını yerine getirmek de gereklidir. Göz, işitme, hareket kabiliyeti gibi önemli sağlık özelliklerine sahip olmak önemlidir.

6. **Mesleki Eğitim:** Ambulans şoförü olabilmek için belirli mesleki eğitimlere katılmak da gerekebilir. Bu eğitimler sayesinde acil durumlarda doğru ve hızlı müdahaleler gerçekleştirme becerisi kazanılır.

Ambulans şoförleri, hastaları en kısa sürede en güvenli şekilde hastaneye taşıyarak hayat kurtarma görevini üstlenen önemli sağlık personelleridir. Bu nedenle ambulans şoförü olabilmek için yukarıda belirtilen şartları yerine getirmek ve gerekli eğitimleri almak önemlidir.

Geri