Narsist cocuga nasil davranmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Narsist çocuğa nasıl davranmalı?​

Narsistik ebeveynler kendilerine çok fazla düşkün olduklarında çocuklarına yeterli zamanı ayıramazlar ve çocuğu koşullu severler. Kendi istekleri tamamlanana kadar çocuğa ilgi göstermeyebilirler böyle bir durumda ebeveynin terapi alması ve çocuğuna karşı yeterli sevgi, ilgi ve zamanı ayırmalıdır.

Narsist anne ne demek?​

İşte çocuklarının ihtiyaçlarını görmezden gelen, onlara koşulsuz sevgi ve duygusal destek sağlayamayan, kendi duygularını bencilce çocuğunun ihtiyaçlarının önünde tutan annelere narsist anne , bu çeşit bir ebeveynliğe de maternal narsizm adını veriyoruz.
ebeveyn, “anne ve baba” demek, “anne veya baba” değil. psikolojik/fizyolojik şiddet, istismar, sömürü uygulayan/uygulamış ebeveyne toksik ebeveyn deniyor.
Narsistle nasıl iletişim kurulur?
Narsist kişinin çevresiyle iletişim kurmayı öğrenmesi gerekir. Başkalarının isteklerinin her zaman kendi menfaatlerini zedelemeyeceğini anlamaları için tutarlı ve kararlı bir tutum işe yarayabilir. Iletişimde ve duygu alışverişindeki doyum egolarıyla aynı seviyeye geldiği zaman daha sağlıklı ilişkiler kurabilirler.
Narsist anne baba nasıl olur?
Narsist anne babaların çocukları genellikle aşağılanma ve utanç yaşarlar ve zayıf bir benlik saygısına sahip olarak büyürler. Çoğu zaman, bu çocuklar yüksek başarı gösteren veya kendi kendini sabote eden veya her ikisi birden olan yetişkinler haline gelirler.

Narsist Bir anne nasıl olur?​

Narsist annelerin kızları hep uçlarda olan bir aile ortamında yaşar. Bu iki ebeveynlik tipi zıt olsa da, her iki tarzda büyüyen çocuk İçin etki aynıdır. Benlik algısı bozulur ve güvensizlik hissi yerleşir. Yutan anne; kızını boğar ve onun kendine özgü ihtiyaçlarını, isteklerini görmezden gelir.

Toksik aile nasıl olur?​

Toksik anne kavramı, özellikle anne ve çocuğu arasındaki ilişki zayıf bir şekilde kurulduğunda ve çocuk için tehlikeli hale geldiğinde ortaya çıkar. Toksik anneler, çocuğunun tek başına gelişmesine ve kendisi olmasına izin vermez. Çoğu zaman, çocuk annesinin davranışının anormal olduğunu fark etmez.
zehirli evebeynlerle büyümüş çocukların sosyal yaşamda karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, kendi ebeveynleri gibi ebeveynlerce yetiştirilmemiş, aksine çok normal ve sağlıklı ortamda yetişmiş başkaca bireyler tarafından asla anlaşılamama, onlara kendini anlatamama ve kolaylıkla yargılanma durumudur.
 
Geri
Üst