AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Narlı Kısır

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Narlı Kısır Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ince bulgur
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
1 adet orta uzunluk soğan
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, sumak (istediğiniz baharatlar)
3 adet taze soğan
Yarım demek maydanoz
1/2 (yarım) limon suyu yada nar ekşisi
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet ayıklanmış nar

Narlı Kısır Tanımı Yapılışı

Yapılışı; bulguru derince bir kaba alalım üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım, 5 dk dinlendirelim.
Farklı bir tencerede zeytinyağ ve doğranmış soğanı güzelce kavuralım .
Sonra salçaları de ekleyip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
Şişen bulgurun üstüne kavurduğumuz soğan ve salçayı ekleyip güzelce karıştıralım.
Baharatları, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip servis tabağına alalım.
İsteğe bağlı içerisine marul yada daha fazla limon da ekleyebilirsiniz.
Servis tabağına aldıktan sonra ayıkladığımız narı da ekleyelim afiyet olsun
 
Geri
Üst