Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! Patoloji raporu açıklandı: Lenf bezlerinde kanama tespit edildi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
101051181-1.jpg


Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan inceleme sonuçlandı. Patoloji raporunda, küçük kızın boğulmaya bağlı ölümünün ardından boyun bölgesindeki lenf bezlerinde kanama tespit edildi.
Sözcü'de yer alan habere görerapor, Narin’in şiddetli baskı sonucu boğularak öldüğünü ortaya koydu. İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen 91 numune üzerinden yapılan mikroskobik incelemede, Narin’in vücudunda boğulma izleri ve yoğun kanama izleri bulundu.
Sözcü'de yer alan habere göre
Narin’in ölümüne yol açan boğulma ile ilgili detaylar, davanın istinaf sürecini etkileyebilecek önemli bir bulgu olarak mahkeme dosyasına girdi.
GÖZLER İSTİNAF MAHKEMESİ'NDE
GÖZLER İSTİNAF MAHKEMESİ'NDE
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinin Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos 2024 günü kuran kursundan çıktıktan sonra eve dönerken kaybolan ve cesedi 8 Eylül 2024 günü köyün yakınlarındaki dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili mahkemenin gerekçeli kararını tamamlanmasından sonra gözler davanın görüşüleceği Diyarbakır Bölge İstinaf Mahkemesine çevrildi.
ÖNEMLİ BULGU
ÖNEMLİ BULGU
İstinaf sürecinin tamamlanmasından sonra da davayla ilgili kesin ve nihai kararı kasten öldürme ve cinayet dosyalarına bakmakla görevli ve yetkili kılınan Yargıtay 1. Ceza Dairesi verecek. Ancak istinaf ve Yargıtay sürecini esastan etkileyecek çok önemli bir bulgu daha mahkemenin delil klasörleri arasında yerini aldı.
91 NUMUNE ALINMIŞTI
91 NUMUNE ALINMIŞTI
Narin’in cesedinin bulunduğu gün Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığında otopsi işlemine geçilmeden önce ölü muayenesi yapılırken vücudundan 91 numune alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.
LENF BEZLERİNDE KANAMA SAPTANDI
LENF BEZLERİNDE KANAMA SAPTANDI
Bu numunelerin alındığı ve ölü muayenesinin yapıldığı sırada adli tıp uzmanlarınca patolojik inceleme için Narin’in boğazındaki kızarıklıkla ilgili mikroskobik inceleme yapıldı. Bu inceleme sırasında boyun bölgesindeki lenf bezlerinde kanama olduğu saptandı.
Lenf bezlerinin iç bölgesinde izlenen kanamayla birlikte küçük kızın elle mi, yoksa bir ip veya tel yardımıyla mı boğulduğu ise adli tıp tarafından mütalaa edilemedi. Patoloji sonuçlarına göre, küçük kızın boyun kaslarındaki lenf bezlerinde bası sonucu izlenen kanamaya bağlı olarak gelişen nefessiz kalma sonucu boğulduğu sonuç ve kanaatine varıldığı ifade edildi.
Adli Tıp Uzmanlarınca rapor edilen patolojik rapora göre, şiddetli baskı sonucu kanamanın meydana geldiği bildirildi.
Haber Kaynağı :12punto
 
Bu habere göre, Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan inceleme sonuçlandı. Patoloji raporunda, küçük kızın boğulmaya bağlı ölümünün ardından boyun bölgesindeki lenf bezlerinde kanama tespit edildi. Rapor, Narin'in şiddetli baskı sonucu boğularak öldüğünü ve vücudunda boğulma izleri ve yoğun kanama izleri olduğunu ortaya koydu.

Olayın istinaf sürecini etkileyebilecek önemli bulgular mahkeme dosyasına girdi. Davanın Diyarbakır Bölge İstinaf Mahkemesi'nde görüşüleceği belirtiliyor. Ardından dava ile ilgili kesin kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi verecek. Ancak, mahkeme dosyasında çok önemli bir bulgu daha yer aldı. Otopsi sırasında alınan 91 numunenin incelenmesi sonucunda lenf bezlerinde kanama tespit edildi.

Adli Tıp Uzmanları, patolojik inceleme sonucunda küçük kızın boyun kaslarındaki lenf bezlerinde bası sonucu izlenen kanama nedeniyle nefessiz kalarak boğulduğu sonucuna vardı. Bu olayın elle mi yoksa bir ip veya tel yardımıyla mı gerçekleştiği net olarak belirlenememiş. Ancak rapora göre, şiddetli baskı sonucu meydana gelen kanama doğrultusunda ölüm gerçekleştiği belirtilmiş.

Bu gelişmelerin ardından davanın nasıl bir seyir izleyeceği ve suçluluk durumunun netleşmesi için ilerleyen süreçte yapılacak olan mahkeme ve adli süreçler önemli olacak.
 
Geri
Üst