AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Naric denklik nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Naric denklik nasıl alınır?​

Diploma denklik işlemleri ” UK NARIC ” aracılığı ile yapılmaktadır. Öncelikle Naric web sitesi üzerinde bulunan bir link aracılığıyla online formu doldurmanız gerekmektedir. Ardından da £58 olan ödemeyi yapıyorsunuz. Ödeme işleminiz tamamlandıktan sonra size bir e-mail gönderilecektir.

Üniversite denklik belgesi nasıl alınır?​

Üniversite denklik belgesi nasıl alınır?
http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

Statement of Comparability nedir?​

NARIC’in sizin diplomanızı inceledikten sonra size verdiği belgeye ‘Statement of Comparability’ denilir.

YÖK hangi ülkelere denklik veriyor?​

YÖK hangi ülkelere denklik veriyor?
Lisansta denklik verilen ilk 4 ülke sırasıyla Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Ukrayna’dır. Yüksek lisansta ise listenin başında sırasıyla Birleşik Krallık, ABD, Almanya ve Fransayer almaktadır.
Almanya diploma denkliği nasıl yapılır?​
Adım adım denklik
- Referans mesleği bulma. Denklik bulucudan Almanya’daki mesleklere ilişkin bilgileri bulabilir ve referans mesleğinizi seçebilirsiniz.
- Danışmanlık hizmetinden faydalanma. Denklik başvurusu yapmadan önce bilgi alın!
- Başvuru yapma.
- Başvuruyu işleme koyma.
- Haber alma.

Almanya denklik ne demek?​

Almanya denklik ne demek?
Mesleki Denklik şu anlama gelmektedir: Prosedürün sonunda resmi bir haber alırsınız. Bu haberde mesleki yeterliliğinizin Almanya’da tanınıp tanınmadığı yazılıdır. Denklik işlemi daima Almanya’daki belli bir meslek, yani referans meslek için gerçekleşir. Almanya’da denklik prosedürü hakkına sahipsinizdir.

Türkiye diploması ile yurtdışında geçerli mi?​

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa’da geçerli olmasını sağlar mı? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

NARIC denklik işlemlerini yapmak için öncelikle Naric web sitesi üzerinde bulunan online formu doldurmanız gerekiyor. Daha sonra £58 ödemesini gerçekleştirerek başvuruyu tamamlıyorsunuz. Ödeme işleminin ardından size bir e-mail gönderilecektir.

Üniversite denklik belgesi almak için ise Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmanız gerekiyor. Bu işlem için YÖK'ün internet sitesinde yer alan dilekçeyi doldurup hizmet bedelini yatırarak, elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilirsiniz.

"Statement of Comparability" terimi, NARIC'in inceleme sonucunda size verdiği belgeyi ifade eder.

YÖK'ün denklik verdiği ülkeler arasında lisansta Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Ukrayna; yüksek lisans düzeyinde ise Birleşik Krallık, ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkeler bulunmaktadır.

Almanya'da diploma denkliği almak için referans mesleğinizi belirlemeniz ve başvuru sürecini adım adım takip etmeniz gerekmektedir.

Türkiye diploması yurtdışında geçerli olabilmesi için Diploma Eki almanız gerekmektedir. Diploma Eki, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların yurtdışında otomatik olarak tanınmasını sağlamaz. Bu belge sayesinde diplomalarınızın Avrupa'da geçerli olması için ek bir adım atmanız gerekmektedir.

Geri