Narenciyeli Yumuşak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Narenciyeli Yumuşak Kek Tarifi İçin Malzemeler
500 gram narenciye (mandalina, portakal, limon)
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı yulaf unu (yulaf ezmesinden robotta çekebilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Narenciyeli Yumuşak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mandalinaları su dolu bir tencereye koyun ve kapağı kapalı şekilde önce yüksek sıcaklıkta, sonra ateşin altını kısarak düşük sıcaklıkta, yumuşayana kadar 1-1,5 saat pişirin.
Yumuşayan mandalinaları sudan çıkarın ve ikiye kesip (varsa çekirdeklerini ayıkladıktan sonra) püre olana kadar robottan ya da blenderdan geçirin. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarısı ve toz şekeri kıvam alana kadar çırpın.
Yumurtalı karışıma azar azar mandalina püresini yedirin.
Karışıma fındık, yulaf unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve kenarda bekletin.
Yumurta beyazlarını derin bir kap içerisinde sertleşene kadar çırpın.
Hazırladığınız yumurta beyazına mandalinalı karışımı spatula ile azar azar yedirin.
Karışımı kalıba dökün ve birkaç kez tezgaha vurun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında, renk alıp sertleşene kadar ortalama 40 dakika pişirin.
Keki fırından çıkartın ve tezgahta en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Narenciyeli Yumuşak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst