Nar Kabuğunun Faydalarını Biliyormusunuz?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Nar'ın faydalarını bircoğumuz biliyoruz yine tekrar edebiliriz fakat nar taneciklerini ayıkladıktan sonra atttığımız kabuğunun faydalarını oğrendiğinizde cok cok şaşıaracaksınız arkadaşlar

Siz siz olun bundan sonra nar kabuklarını sakın ola ki atmayınBakın Şifa kaynağı nar ve nar kabuğunun fayaları nelermiş hep birlikte oğrenelim;

Nar kabuğunun Nar suyundan cok daha fazla değerli olduğunu biliyormuydunuz?

Nar suyu bir ilac gibi sağlığımız i Cin faydalıdır, ancak kabuğu suyundan daha fazla değerlidir Nar kabuğu icinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak uzere hemen hemen tum kanser turlerini hem onleyici hem de iyileştirici faydalar sağlamaktadır Nar kabuğundaki flavanoitler, fenolik bileşikler ve antioksantlar suyundan cok daha fazla miktardadır

Nar kabuğunun kotu huylu kolesterolu azalttığı, beta hucrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna gore cok daha onemli faydalar sağlıyorAyrıca Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, antimutajen ve antikanser ozelliklere sahipBu konuyla ilgili calışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde antikanser ozelliğini gostermiştir

imagesnarkabugununfaydalarinibiliyormusunuz5adbab902afbd

Nar kabuğu narın en değerli yeri iken ulkemizde meyve suyu fabrikaları bu değerli maddeyi ustune bir de para vererek cope atmaktadırNar kabuğu nar suyundan cok cok daha fazla değerli olduğunu umarım anlamışsınızdır

Sıkılan narın kabukları asla atılmamalıdırGolgede veya 4050 dereceyi gecmeyecek ortamlarda kurutarak, ufaladığımız nar kabuklarını serin bir yerde saklayalım Daha sonra 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen her gun cay olarak tuketelim Boylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak uzere pek cok hastalıktan kendimizi korumuş olacağız Hatta cay icmekten uşenirsek, kurutulmuş ve parcalanmış nar kabuklarını, kahve cekme makinelerinde toz haline getirip, bir cay ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir gibi gıdalarla direk olarak ta icebilirsiniz

imagesnarkabugununfaydalarinibiliyormusunuz5adbab918e078
 
Geri
Üst