Namazda iki secde arasında okunacak dua

SoruCevap

Yeni Üye
İki Secde Arasında Hangi Dua Okunur
Namazda İki Secde okunan Dua
İki Secde Arasında Okunacak Dualar

Peygamber Efendimiz (asv)'in iki secde arasında dua ettiğine dair açıklamalar vardır. Ancak bunu özellikle gece namazlarında yaptığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle iki secde arasında dua etmek isteyenler bu duaları sadece nafile namazlarda yapabilirler.

Peygamberimiz (asv)'in şu duaları yaptığı rivayet ediliyor:

"Rabbiğfir li ve’rhamnî ve âfinî ve’hdinî ve’rzuknî = Allah'ım bani mağrifet et bena merhamet et bana afiyet ver bana hidayet ver bana rızık ver"

"Rabbiğfirlî Rabbiğfirlî = Ey Rabbim beni bağışla ey rabbim beni bağışla"

veya

"Allah'ım bana mağrifet et beni zengin kıl bana hidayet ver bana rızık ver"

Ayrıca bu hadis-i şerifte Resûİ-i Ekrem (asv)'in birinci rekatta Bakara ikinci rekatta ÂI-i İmran üçüncü rekatta Nisa Sûresi'ini okuduğu; dördüncü rekatta da Mâide veya En'âm surelerinden birini okuduğu ifâde ediliyor. (bk. Ebu Davud Salat 145 146 vd.)

Buna göre nafile namazlarda özellikle gece namazlarında iki secde arasında veya secdede kişinin kendisi anne babası ve diğer müminler için dua etmesi uygundur.

Şafiilere göre ise iki secde arasında şu duayı okumak sünnettir:

“Rabbiğfir li ve’rhamnî ve’cburnî ve’rfa’nî ve’rzuknî ve’hdinî ve âfinî”(bk Nevevî el-Minhac/es-Siracu’l-Vehhac s. 48)

“Ey Rabbim! Beni af ve mağfiret eyle.” (iki kez söylenecek)

رَبِّ اغْفِرْ ليِ رَبِّ اغْفِرْ ليِ

“Ey Allah’ım! Bana mağfiret, rahmet ve hidâyet eyle. Bana âfiyet ihsan et. Beni rızıklandır ve yücelt.”

”اَللَّهُمَّ اغْفِرْ ليِ، وَ ارْحَمْنِي، وَ اهْدِنِي، وَ اجْبُرْنِي، وَ عَافِنيِ، وَ ارْزُقْنيِ، وَ ارْفَعْنيِ“

Geri