namazda fatiha okumanın hukmu

SoruCevap

Yeni Üye
namazda fatiha okumanın hukmu nedir?

her rekatta Fatiha okumak; imamın, cemaatin ve yalnız başına namaz kılan kimsenin uzerine vaciptir Cunku bu konuda ki goruşlerin icinde en doğru ve en guzel olan goruş budur Rasulullah (sav) şoyle buyurur:

Kim bir namaz kılar da icinde Kur'an'ın anasını (yani Fatiha suresini) okumazsa o namaz eksiktirResulullah bu sozunu uc kere tekrar etti

Ebu Hureyre (r)'a Ama biz imamın arkasında oluyoruzdenildi O da şoyle cevap verdi:

İcinden oku Ben Resulullah (s)'in şoyle soylediğini işittim:

Allah buyurdu ki: Ben, namazı kulumla kendi aramda iki kısma ayırdım İstekte bulunduğu kısım kulumundur Kul elhamdu lillahi Rabbi'lalemindediğinde, Allah Azze ve Celle Kulum bana hamdettibuyurur Kul: erRahmanirrahimdediği zaman Allah Azze ve Celle Kulum beni sena etti (ovdu)bu¬yurur Kul: Maliki yevmi'ddindediği zaman ise Allah 'Kulum Beni temcid etti' buyurur Bir rivayette de Kulum işini Bana ha¬vale ettidiye buyurduğu bildirilmiştir Kul: İyyake na'budu ve iyyake nesta'indediğinde Allah: Bu benimle kulum arasındadır ve istekte bulunduğu kısım kulumundurbuyurur Kul: ihdina'sSırate'lMustakim, Sıratellezine en'amte Aleyhim, ğayri'lMağdubi Aleyhim vele'ddallindediğinde, Burası kulumundur, istekte bulunduğu icin kulumundurdiye buyurur

Geri