AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Namaz ve oruclarını kazasını nasıl hesaplayacağım?

SoruCevap

Yeni Üye
Kılmadığım namaz ve oruclarını kazasını nasıl hesaplayacağım?
Kaza namazı
Soru
Ben 28 yaşımdayım Şu ana kadar tam adabına gore dini vazifelerimi yapamadım Ama başlamak istiyorum onun icin kılamadığım namazlarımı kılmak istiyorum Kendimi bildiğimden beri orucumu tutdum Ama hangi yaşımdan itibaren olduğunu hatırlamıyorum Varsa oruc borclarımı nasıl tutucağım Kılamadığım namazlarımı nasıl kaza edeceğim

Namaz ve oruc her musluman uzerine farz olan bir borctur Aldığınız bir parayı zamanında odemek lazımdır Ancak geciktirince ayıp oluyor ise de yine de odemek ve ozur dilemek gerekecektir

Bunu gibi namaz ve oruc borclarımızı zamanında odemek gerekirdi Ancak bazı nedenlerle gec kalmişsa onun icin Allahtan ozur dileyip kalan borc namazlarımızı odememiz gerekir Namaz borcu ancak namaz kılmakla odenir Onun başka bir odeme şekli yoktur

Bu konuda size faydalı olacak bazı bilgiler verelim

1 Yaşınızdan 12 seneyi cıkararak kalan yıllarda namaz kılmadığınız butun vakitleri hesap edip yazınız

2 Kaza namazlarınızı her namazda bir namaz kazası kılarak yapabilirsiniz Boylece hem nefsinize zor gelmez hem de hesabı kolay olur

3 Bu şekilde Allah size omur verdikce butun borclarınızı odeyeceğinize niyet etseniz ve buna naşlasanız, sonra Allah sizi borclarınızı bitirmeden huzuruna alsa inşallah bu niyetinizden dolayı onları yapmışsınız gibi olursunuz Cunku hayatta kalsaydınız zaten odemeye başlamış ve devam edevektiniz Allah odeme fırsatı verecek bir hayat nasip etsin

4 Oruclarınızın kazasınıda namaz gibi 12 yaşından sonra hesaplarsınız ve tutmadığınız her yıl icin 30 gun kaza orucu tutarsınız

Selam ve dua ile

Geri