AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Namaz Kılarken Sureyi İçimizden Okuyabilir miyiz?

SoruCevap

Yeni Üye
Hocam benim bir sorum var ben namaz kılarken duaları içimden okuyorum ağzımı hiç oynatmıyorum bana böylesi daha kolay geliyor ve ayrıca sureleri hızlı okuyarak namazı hızlı kılıyorum bir sakıncası var mıdır? Teşekkürler Allah’a emanet olun hayırlı ramazanlar.

Cevap: Değerli ziyaretçimi, öncelikle namazlarınızı fazla hızlı kılmamanızı tavsiye ediyoruz. Zira namazda tadili erkan önemli bir konudur. Okuduğumuz dualar konusunda ise şunları söylemek mümkündür. İnsanın sağındaki ve solundaki melekler ağzımızdan çıkanları yazmaktadırlar. Eğer siz ağzınızla değil kalbiniz ile duaları okursanız okuduğunuz dualar amel defterinize yazılmayacaktır. Bu nedenle sessiz ama en azından kendiniz duyacağınız kadar bir sesle namaz içerisinde dualarınızı okumanız çok daha iyi olacaktır. Bununla birlikte duaları içlerinden okuyan kimseler namazda okudukları duaları zamanla karıştıra bilmektedirler. Bu nedenle kendiniz duyacağınız bir sesle okumanız her yönden daha iyi olacaktır. Bizde size hayırlı ramazanlar dileriz.

Geri