AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nakliyecilik para kazandirir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nakliyecilik para kazandırır mı?​

Nakliye işi yaparak para kazanmak için günlük minimum 300 TL’lik iş yapmanız gerekiyor. Bunun için bu sektörde tanınıyor olmanız gerekir. Bu sektörde genellikle uzun mesafe taşımacılık yapanlar para kazanır. Kısa mesafe nakliyecilikte kar marjı yüksek olsa da, uzun mesafe ücreti gibi ciro yapamazsınız.

Nakliyecilik yapmak için ne gerekiyor?​

Yükler Yetkililere Emanet: Yük Taşımak için Gerekli Belgeler “Kamyon ve kamyonet kullanmak için hangi belge gerekir?” sorusunun yanıtı da aynıdır. K Yetki Belgesi, SRC Belgesi, Psikoteknik Raporu’na sahip sürücü ve şirketler, yük taşımacılığında yasal prosedürü tamamlamış ve güvenle yola çıkabilecek demektir.
Kamyonculukta para var mı?
Kendi sermayenizle iş yapabilmenize olanak sağlayan kamyonculuk mesleğinin karlı olup olmadığı meraklıları için sorgulanan bir durum. İkinci el kamyon ya da sıfır bir kamyon modeli alıp uzun yol yaparak para kazanmak tabii ki mümkün.
Ev taşıma ne kadar sürer?
Taşınma işlemi genellikle 8 saat içerisinde tamamlanır. Gidilecek mesafe Şehiriçi evden eve Taşıma alanı ise kısa sürer. İstanbul dışında Şehirler arası nakliyat işlemi ise 2 gün veya 3 gün sürebilir. Gidilecek mesafeye göre süre kısalabilir veya uzayabilir.

Bir tırın aylık geliri ne kadar?​

Kendi aracı ile çalışan bir tır şoförü Türkiye’de aylık 15 bin liraya kadar gelir elde edilebilir. Fakat elde edilen bu kazancın yaklaşık 4-5 bin TL’lik kısmı aracın masraflarına gidebilmektedir. Yurt dışında da bu durum ise ortalama aylık 25-30 bin TL gelir sağlayabilir.

Nakliye şirketleri ne iş yapar?​

Nakliyat firmaları evinizdeki tüm eşyaların demontajını yaparlar, paketler, yeni eve taşımasını gerçekleştirirler, dilediğiniz odalara eşyaları taşırlar, paketleri açar ve kurulumunu yaparlar.
Nakliye belgesi nasıl alınır?
Yük Taşıma Belgeleri Nasıl Alınır? Ticari olarak yük taşımacılığı yapacak tüm kişi ve firmaların, taşıma işinin kapsamına bağlı olarak ilgili yetki belgesine sahip olması gereklidir. K türü yetki belgeleri başvuruları, direkt olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili birimlerine yapılmaktadır.
K belgesi hangi araçlar için gerekli?
Yorumumuz: K1 belgesi, kamyon/kamyonet türü araç/araçlara sahip gerçek ve tüzel vergi mükelleflerinin ticari maksatlı taşımacılık faaliyetlerine verilen yetki belgesidir. Bu belgede esas olan husus, taşıtların yapmış olduğu taşımacılık faaliyetinin para kazanma amacıyla yapılıyor olmasıdır.
Tır sahipleri tırlarını kişilere ya da firmalara kiralayanların aylık kazançları, 18 bin TL ile 25 bin TL arasında kazanç elde edebilirler. Bu kazançlardan 6 bin TL ile 7 bin TL masraflara gideceğinden tır sahiplerine kalan net kazanç, 12 bin TL ile 18 bin TL arasındadır.
Taşınma işi kaç gün sürer?
Taşınmak 24 saat içerisinde tamamlanır. Gidilecek mesafe Şehiriçi Taşıma alanı ise kısa sürer. İstanbul dışında Şehirler arası nakliyat işlemi ise 2 gün sürebilir. Gidilecek mesafeye göre süre kısalabilir veya uzayabilir.
Tır şoförü ne kadar kazanıyor?
Firmanın sağladığı tır ile bir firmaya bağlı olarak çalışanlar aylık 5 bin TL ile 6 bin TL arasında maaş alırlar. Tır şoförü maaşları, aldıkları ek ücretlerle artar. Yabancı firmalara bağlı olarak tır şoförlüğü yapan kişiler, 9 bin TL ile 10 bin TL arasında değişiklik gösterir.

Nakliye acentesi ne iş yapar?​

Bir nakliye acentasi, mesleki açıdan kendi adına, taşımacılık hizmeti vermeden malların iş veren için taşınmasını üstlenen bir şirkettir. Malların sevkiyat türüne bağlı olarak, demiryolu, kamyon, gemi veya uçakla taşımacılık hizmetleri satın alınır.

Nakliye yapmak için neler gerekli?​

K Yetki Belgesi, SRC Belgesi, Psikoteknik Raporu’na sahip sürücü ve şirketler, yük taşımacılığında yasal prosedürü tamamlamış ve güvenle yola çıkabilecek demektir. Tescil belgesinde yani ruhsatta kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve yük taşımak için kullanılan tüm araçların K Yetki Belgesi alması şarttır.
En kolay ev nasıl taşınır?
Kolileme yaparken ağır ürünleri küçük koliye, hafif ürünleri büyük koliye yerleştirmek pratik taşınma yöntemleri arasında. Ev taşırken kolileme sırasında bir odada yer alacak ürünleri tek kutuya koyup üzerine bulunması gereken odayı yazarsanız evi yerleştirirken de kolaylık yaşarsınız.
Bir kamyon ayda ne kadar kazanır?
Ortalama 8000-9000 TL civarında maaş almaktadırlar. Harcırah miktarı ülkeye ve firmalara göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Almanya’ya giden tır şoförlerine ortalama 500 Euro verilebilmektedir.

Taşınırken tabaklar nasıl paketlenir?​

Tabak ve Bardakların Paketlenmesi
- Orta boy çift oluklu kolileri kullanın.
- Tabakları tek tek kağıtlara sarın ve koliye dik olarak yerleştirin.
- Bardakların içlerine değil daha çok dışlarına kağıt sarmaya özen gösterin.

Nakliye işi nasıl kurulur?​

Vergi Dairesine bizzat veya mali müşaviriniz aracılığı ile başvuruda bulunmalısınız. Ulaştırma Bakanlığı’ndan çalışma iznini gösteren yetki belgesi almalısınız. Belediye tarafından verilen İşyeri Ruhsatı iznini almalısınız. Personel çalıştıracaksanız Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirimde bulunmalısınız.
Tır alsam ne kadar kazanırım?
Araç sahibi aracını farklı firmalara kiralayabilmektedir. Ortalama olarak 15-18 bin TL kazanabilmektedir fakat ortalama 5-6 bin TL şoföre ayrılırsa araç sahibine 9-10 bin TL kazanç sağlayabilir.
En iyi çekici hangi marka?
1- Volvo. En fazla tercih edilen çekici markalarında olan Volvo, dayanıklı ve güçlü yapısıyla tüm şirketlerin envanterinde olmasını istediği araçları üretiyor. Bununla birlikte uzun yolculuklar için sunduğu başarılı tasarımlar ile de şoförlerin rahat etmesini sağlıyor.
Şahıs Nakliye Firması Nasıl Kurulur?
- Üzerinde T.C Kimlik numarası bulunan noter tarafından onaylanmış Nüfus Cüzdanı Belgesi (Kuruluş aşamasında vergi Dairesine bizzat kendiniz müracaat edecek iseniz gerekli değil)
- İmza Beyannamesi.
- İkametgah adresi belgesi.
- Kira sözleşmesi.
Şahıs şirketiniz için ticaret odasına kayıt olmanız gerekli olur ise, Ticaret odası kayıt ücreti yaklaşık 1.600 – 1.800 TL civarı olacaktır. 2021 yılındaki minimum gereksinimler dikkate alındığında, tek ortaklı bir Taşımacılık ve Lojistik LİMİTED ŞİRKETİNİN KURULUŞ MALİYETİ 2.300 TL ‘den başlamaktadır.
Kamyon şoförleri ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
 
Geri
Üst