AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nakit tediye ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Nakit tediye ne demek?​

Herhangi bir durumdan kaynaklanan alacağın, para ile ödenmesine tediye denir. Ödeme karşığında alınan makbuza da tediye makbuzu denir. Bir firmanın; mal veya hizmet satın aldığı işletmeye, belirli bir tutarı ödediğini gösteren evraktır.

Tediye makbuzunun aslı kimde kalır?​

Firmaların müşterilerine verdikleri hizmet sonucu parayı ödediklerine dair düzenlenen belgeye Tahsilat makbuzu denir. Aslı parayı ödeyen müşteriye verilen ve Tahsilat makbuzu diğer sureti hizmet veren firmada kalır.
Para makbuzu ne işe yarar?
Ödeme alındığında ödemenin yapıldığının belgelenmesi için mutlaka gerekli olan bir belgedir. Bu makbuz her türden ödeme için kesilmektedir. Havale, çek, elden gelen tüm ödemelerde ödemenin yapıldığını göstermesi açısından önem taşımaktadır.

Bankada tediye ne demek?​

Tediye kelime olarak; ikramiye, ek ödenek ve para desteği anlamlarına gelir. Devletin her yıl işçilerin hizmet karşılığı olarak, 52 günden hesaplayıp vergileri düştükten sonra işçilere yaptığı ek ödemedir. Devlet ve devlete bağlı kurumlarda işçi statüsünde çalışan personeller bu ücretten yararlanabilir.

Tediye fişi ne için kullanılır?​

Tediye fişi, kasadan para çıkışı olduğu zaman kullanılır. işlemler için düzenlenen fiştir. Mahsup fişi, para alınmasını veya para ödenmesini gerektirmeyen kasayı ilgilendirmeyen işlemlerin muhasebeleştirilmesinde kullanılır.
Tediye makbuzu işlenir mi?
Tediye makbuzunu, ödemeyi yapan taraf kesmektedir. Tahsilat işlemi çek veya nakit fark etmeksizin tediye makbuzu kesilebilir. Tediye makbuzu sayesinde yapılan alışverişler resmî olarak belgelendirilir. Tediye makbuzunda, satışı gerçekleştirilmiş bir alışverişin ardından düzenlenmesi söz konusudur.
Yukarıda da belirttiğimiz üzere tahsilat makbuzu hiçbir zaman fatura yerine geçmez, sadece yapılan tahsilatı belgelendirmek için kullanılır.
 
Geri
Üst