Naked Cake Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
5 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
Kreması için;
500 ml süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yumurta
1 paket vanilya
100 gram tereyağ
Yarım paket krema
Dış sıvaması için (isteğe bağlı)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Naked Cake Tanımı Yapılışı
Yumurtaların sarı ve beyazını dikkatli bir halde ayırıyoruz. (beyazına sarı mutlaka karışmayacak).
Beyazlara bir tutam tuz atıp bir dakika çırpıyoruz, şekerin yarısı ekliyoruz. (1tatlı kaşığı limon suyu ekleyerek yumurta kokma ihtimalini azaltabilirsiniz)
Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. (ters çevirince akmayacak).
Yumurta sarılarını şekerle bir dakika çırpıp sıcak su ekleyip açık bir renk alana kadar çırpıyoruz.
Kuru gereçleri iki kere eleyerek yumurta sarılarına ekleyip spatulayla karıştırıyoruz.
Yumurta beyazlarını da 3 aşamada ekleyerek söndürmeden alttan üste hakikat karıştırıyoruz.
Altına yağlı kağıt serilmiş çembere döküyoruz. (çemberin yanları yağlanmayacak!!! )175 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. (kürdan pak çıkana kadar pişirin).
İlk 20 dakika fırını açmıyoruz. Pişer pişmez bir telin üzerine aykırı bir şekilde koyarak soğumaya bırakıyoruz.
Streçleyip buzdolabına kaldırırsanız sonraki gün daha kolay kesebilirsiniz.
Krema için; süt ve şekerin yarısını tencereye alıp altını açıyoruz.
Un, nişasta ve şekeri bir kapta harmanlayıp yumurtaları ekleyip hiç pütür kalmayana kadar çırpıyoruz.
Kaynayan sütten bir kepçe yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz ve tencereye ekliyoruz (eklerken karıştırmayı bırakmıyoruz)
Altını kısıp, kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine değecek şekilde streçleyip soğutuyoruz.
Kremayı ekleyip çırpıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
Pandispanyayı katlara ayırıyoruz. (her katı sütle ıslatıyoruz) ve kremadan ekliyoruz.
Dilediğimiz meyveyi koyup sonraki kata geçiyoruz.
Bütün katlar bitene kadar sürece devam ediyoruz.
Dışını artan krema yahut kremşantiyle sıvıyoruz. (ben kremşanti kullandım).
Pandispanya için;
5 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
Kreması için;
500 ml süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yumurta
1 paket vanilya
100 gram tereyağ
Yarım paket krema
Dış sıvaması için (isteğe bağlı)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Naked Cake Tanımı Yapılışı
Yumurtaların sarı ve beyazını dikkatli bir halde ayırıyoruz. (beyazına sarı mutlaka karışmayacak).
Beyazlara bir tutam tuz atıp bir dakika çırpıyoruz, şekerin yarısı ekliyoruz. (1tatlı kaşığı limon suyu ekleyerek yumurta kokma ihtimalini azaltabilirsiniz)
Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. (ters çevirince akmayacak).
Yumurta sarılarını şekerle bir dakika çırpıp sıcak su ekleyip açık bir renk alana kadar çırpıyoruz.
Kuru gereçleri iki kere eleyerek yumurta sarılarına ekleyip spatulayla karıştırıyoruz.
Yumurta beyazlarını da 3 aşamada ekleyerek söndürmeden alttan üste hakikat karıştırıyoruz.
Altına yağlı kağıt serilmiş çembere döküyoruz. (çemberin yanları yağlanmayacak!!! )175 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. (kürdan pak çıkana kadar pişirin).
İlk 20 dakika fırını açmıyoruz. Pişer pişmez bir telin üzerine aykırı bir şekilde koyarak soğumaya bırakıyoruz.
Streçleyip buzdolabına kaldırırsanız sonraki gün daha kolay kesebilirsiniz.
Krema için; süt ve şekerin yarısını tencereye alıp altını açıyoruz.
Un, nişasta ve şekeri bir kapta harmanlayıp yumurtaları ekleyip hiç pütür kalmayana kadar çırpıyoruz.
Kaynayan sütten bir kepçe yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz ve tencereye ekliyoruz (eklerken karıştırmayı bırakmıyoruz)
Altını kısıp, kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine değecek şekilde streçleyip soğutuyoruz.
Kremayı ekleyip çırpıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
Pandispanyayı katlara ayırıyoruz. (her katı sütle ıslatıyoruz) ve kremadan ekliyoruz.
Dilediğimiz meyveyi koyup sonraki kata geçiyoruz.
Bütün katlar bitene kadar sürece devam ediyoruz.
Dışını artan krema yahut kremşantiyle sıvıyoruz. (ben kremşanti kullandım).