- Konu Yazar
Nahoş demek ne anlama gelir?
NÂHOŞ (ﻧﺎﺧﻮﺵ) sıf. (Fars. olumsuzluk bildiren nā- ve hōş ile nā-hōş) Hoşa gitmeyen, hoş olmayan: Birinin ince ince, diğerinin kalın kalın horultuları nâhoş bir âhenk teşkil eder (Hüseyin R. Gürpınar).Teessüf ederim ne demek TDK?
Teessüf ederim ne demek TDK?Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı ‘teessüf’tür. TEESSÜF NE DEMEK? SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı ‘Acınma, yazıklanma’ anlamına gelen teessüf, Türkçeye Arapçadan geçmiştir.
Esef etmek ne demektir?
Esef, acınma, yerinme, yapılan bir iş, kaybolan ya da elden çıkan bir şey için duyulan üzüntü. Esef etmek: Üzülmek, acınmak.Tesuf ederım ne demek?
Tesuf ederım ne demek?Arapça kökenli bir sözcük olan Teessüf etmek, birinin nahoş bir davranışı ya da kalp kırıcı bir sözünden ötürü üzülmek anlamına gelir. Kelime, halk arasında şikayet etmek ve serzenişte bulunmak manasında da kullanılır.
Nahos dusunce ne demek?
Hoş olmayan, yakışık almayan (davranış veya söz).Nahoş Türkçe mi?
Nahoş Türkçe mi?Nahoş, Farsça kökenli bir sözcük olup, hoş olmayan anlamına sahip olan bir kelime çeşididir.
Na teessüf ne demek?
1) acımak, üzülmek, yazıklanmak. Örn: İdraksiz, şuursuz geçen günlerimiz için teessüfler edeceksiniz. -Ö. Seyfettin. 2) kınamak.Tevessüf ne demek?
Tevessüf ne demek?sözlük anlamı: acımak, üzülmek, yerinmek, yazıklanmak ~ – ederim: yazıklar olsun! kınamak.
Esefsu anlamı nedir?
Esef TDK’ya göre, kaygı anlamına sahiptir. Esefle Kınamak Ne Anlama Gelir? Esefle kınamak sözcükleri, bir kişinin üzüntüyle bir durumu kınaması anlamındadır. Bireyler hangi bir kişiyi veya durumu üzüntüyle kınayabilir.Esefle kınıyorum demek ne demek?
Esefle kınıyorum demek ne demek?kişinin adı aslında eşreftir. ama dili sürçen ve bazı isimleri hiç bir zaman doğru söylemeyen insanlar, eşrefle kınama yapacakları zaman sürekli “esefle kınıyorum” dediğinden öyle kalmıştır o kelime. esefle birlikte yapılan kınama eylemi de diyebiliriz.
Tevessüf ederim ne demek?
Acınma, yazıklanma, yerinme. Eseflenmek. Kederlenmek.Hoş olmayan ne demek?
Hoş olmayan ne demek?Hoş olmayan, hoşa gitmeyen, kötü, çirkin.