Nah kelimesi hangi dilden gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Nah kelimesi hangi dilden gelir?​

Nah dilleri, asıl olarak Çeçenya, İnguşya ve Gürcistan’da konuşulur. Ancak Çeçence ve İnguşça, Rusya’nın başka bölgelerinde ve Türkiye gibi ülkelerde yaşayan Çeçenlerin ve İnguşların dilidir.

Nah demek küfür müdür?​

Bu bilgiler ışığında Yargıtay 19. Ceza Dairesi, sağ elinin işaret parmağı ile orta parmağının arasına baş parmağını sokup elini yumruk haline getirerek ve kolunu ileriye doğru uzatarak “nah yaparsın” diyen kişinin sözlerinin ve el hareketinin, Türk toplum kültürüne göre hakaret niteliği taşıdığı kararına varmıştır.
Nah yaparsın ne demek?
Nah hareketi, yumruk şeklindeki bir elin, başparmağının aynı elin işaret ve orta parmakları arasına yerleştirilmesiyle oluşan bir el hareketidir. Avustralya, Birleşik Krallık ve Kanada’da yaygın olarak küçük çocuklara “burnunu çaldım” şakası amaçlı kullanılırken Türkiye’de agresif ve kaba bir anlama gelmektedir.
Nah ne demek ekşi sözlük?
nah’ın anlamı da işte’dir zaten. örn: “nah orada”, “nah işte bu”. nah çekerken “nah” denmesinin amacı “işte” diyerek yapılan hareketi işaret etmektir. ayrıca nah, eski filmlerde ve eski kitaplarda na şeklinde de geçiyor.

Yabancı dilde Nah ne demek?​

nah’ın isminin ingilizcede “the fig sign” olduğunu öğrendiğim bu sitedeki bilgiler biraz muallakta olduğundan ben de wikipedia’ya kaydım. 2. eski roma’da verimlilik ve iyi şans için kullanılırmış. bu kullanım günümüzde güney amerika’da devam etmekte. bahsedilen brezilyalı nah heykelleri de buradan geliyor.

Nah he tweaking ne demek?​

tweak, rap dünyasında çok kullanılan ve uyuşturucu etkisi altında olmak anlamına gelen bir kelimeymiş ama günlük hayatta “saçmalıyor.” veya “aptallık ediyor.” gibi anlamlarda kullanılıyormuş.
Nahına ne demek?
Yabancı şeylerden arınmış, katışıksız, saf, halis. Günahsız.
Nah işareti Türklerin mi?
29. Nah işaretinin anlamı Türkler için malum. Ruslar, İtalyanlar ve Kore Savaşı sırasında Türkler’den öğrendikleri söylenen Koreliler de bu hareketi aynı anlamda kullanıyor.

NAHH ne anlama gelir?​

davar. Koyun ve keçiye verilen ortak ad.

Geri