Nadiroğulları neden çıkarıldı?
Abdullah b. Übey tarafından vadedilen yardımın gelmemesi ve Kurayza’nın da kendilerine silah ve asker yardımında bulunmaması üzerine Nadiroğulları Medine’den çıkmaya razı oldular.Beni Kaynuka Yahudileri niçin sürgün edildi?
Selûl, Benî Kaynukā’lılar’ın kendilerinin müttefiki olduklarını belirterek bağışlanmalarını istedi. Hz. Peygamber, münafıkların başı olduğunu bilmesine rağmen onun ısrarı üzerine kabile mensuplarının tamamının Medine’den sürülmesini emretti.Benî Kurayza Gazvesi sonunda ne oldu?
Savaşın sonucunda Müslümanların Yahudilere karşı yaptığı ilk katliam gerçekleşmiş oldu. Sünni hadis kolleksiyonları öldürülenlerin sayısını vermemekte, tüm ergenlik çağındaki erkeklerin ve bir kadının öldürüldüğünü belirtmektedir. Verilen rakamlar Tarihçi Taberi’ye aittir.
Benî Nadîr Savaşı’nın nedeni nedir?
Nadir kavmi Medine’ye komşu Hazrec kabilesi ile antlaşma içinde olan bir Yahudi grubu idi ve Müslümanlarla aralarında -yukarıda zikrettiğimiz gibi- anlaşma vardı. Buna rağmen tabiatlarında bulunan kötülük ve döneklik onları Peygamberimiz (s.a.) Beni Nadir’de bulunduğu esnada O’na suikast düzenlemeye yöneltti.Benî Nadîr Gazvesi nedir?
Beni Kureyza Muharebesi veya Gazvesi (Arapça: غزوة بني قريظة, Ghazwat Benî Qariza), İslam peygamberi Muhammed bin Abdullah’ın güçleri ile Medineli Benî Kurayza (Kurayzaoğulları) kabilesinin güçleri arasında geçen savaştır.Hayber savaşı kimler arasında yapılmıştır?
Hayber Savaşı, Müslümanlar ile Yahudiler arasında yapılan savaştır. Müslümanların Hayber Kalesi’ni kuşatması ile başlayan mücadele Müslümanların kaleyi fethetmesi ile son bulmuştur. Yahudilerin Mekke-Medine ve Şam ticaret yolu üzerinde tehlike oluşturması nedeniyle Hayber Savaşı başlamıştır.