AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu Hakkında - Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu Tanıtım - Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu Resimleri - Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu İletişim

Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz, göçmenlerin ve köylerden gelen ailelerin yerleşmesiyle günden güne büyüyen Reşatbey Mahallesinde bulunmaktadır.

İlkokul ihtiyacını hisseden mahalle halkı 1964 yılında “Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği”ni kurmuşlardır. Bu dernek açtığı yardım kampanyası ile okul yerini Mehmet ASARLI’dan Metrekaresini 10 TL'den satın almıştır. O zaman üzüm bağı olan yerin tamamı 3000 m2 dir. Okulun inşaatı mahalle halkından , müteahhit Halil Düztaş tarafından 10/05/1964 tarihinde başlatılmış ve hızlı bir çalışma sonucu 12/09/1964 tarihinde bitirilmiştir. Okul 670 m2 lik alana yapılmış ve 150 günde tamamlanmıştır. Okulumuzun inşaatı 341.769 TL ye mal olmuştur. Paranın tamamı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanmıştır.

Okulumuz 01/01/1965 tarihinde Manisa Valisi Sayın Niyazi ARAS tarafından eğitim-öğretim hizmetine açılmıştır. Okulumuz 13/06/1995 tarihinde Bakanlığımızın emriyle ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.

Okulumuza Türk Tarihinin eşsiz komutanlarından, Osmanlı İmparatorluğunun yükselme dönemini başlatan, çağ açıp, çağ kapatan ve Anadolu’da Türk birliğinin sağlanmasını gerçekleştiren büyük devlet adamımız Fatih Sultan Mehmet Han’a izafeten ismi Fatih İlköğretim Okulu olarak verilmiştir.

Okulumuzun 13/06/1995 tarihinde ilköğretim okuluna dönüştürülmesiyle ortaya çıkan derslik ihtiyacı bazı bölümlerin dersliğe çevrilmesiyle karşılanmaya çalışılmış ancak bu yeterli gelmemiştir. 2008-2009 eğitim-öğretim yılına kadar uzun süre derslik sıkıntısı çekilmiştir.İlçemiz hayırsever işadamlarından İlhan AYSU’nun 12 derslikli okulumuza 6 derslikli ek bina yaptırması sonucu okulumuz 18 derslikli ilköğretim okuluna dönüşmüştür.Yapılan yeni ek binamız 2008-2009 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlamış olup bu tarihten itibaren de hayırsever işadamı İlhan AYSU’nun anne ve babasının adı okulumuza verilerek okulumuzun adı NADİDE FAZIL AYSU-FATİH İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir

Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Akhisar
Okulun Telefonu: (236) 414 11 50
Okulun Faksı: (236) 415 03 67
Okulun Adresi: Reşatbey Mahallesi 192 Sokak No:136
Okulun Web Adresi: http://akhisarfatih.meb.k12.tr/

Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Nadide Fazıl Aysu Fatih İlköğretim Okulu Resimleri :