AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Nabiga kimin eseridir?

Editör

Yeni Üye

Nabiga kimin eseridir?​

Nabiga – Süreyya Berfe | kitapyurdu.com.

Şeyhi kimin eseridir?​

Şeyhi kimin eseridir?
Şeyni’nin Eserleri: Şeyhî’nin hâlen mevcut eserleri; Dîvân, Harnâme ve Hüsrev ü Şîrîn’den ibârettir. Bunlardan başka Ney-nâme adlı ufak bir mesnevîsiyle tıbba dâir manzum bir eseri ve Hâb-nâme adını taşıyan Farsçadan çevrilmiş bir mesnevîsinin de bulunduğu bilinmektedir. 1.

Şeyhi Kimdir ve Eserleri?​

Şeyhi Kimdir ve Eserleri?
Şeyhî (ö. 1431), Kütahya doğumlu 15. asır Türk divan şairi ve tabip. Kendinden sonra gelen birçok şairi etkilemiş bir şairdir. Harnâme adlı hiciv mesnevisi ve Fars edebiyatının ünlü şairi Nizami’nin aynı adlı eserinden Türkçeleştirdiği Hüsrev ü Şîrîn adlı aşk mesnevisi en ünlü eserleridir.

Seyh Galip eserleri nelerdir?​

Şeyh Galip Eserleri
- Divan (Şiirler)
- Hüsn ü Aşk (Güzellik ve Aşk)
- Es- Sohbetü’s- Sâfiyye.
- Şerh-i Cezîre-i Mesnevî
- Mevlevi Şâirlere Tezkire.

Karşılığını bulamamış sorular adlı eser kime aittir?​

Karşılığını bulamamış sorular adlı eser kime aittir?
Haydar Ergülen’in Eserleri: Şiirleri: Karşılığını Bulamamış Sorular (1981) Sokak Prensesi (1990)

Şeyhi kimdir Edebi Kişiliği?​

Şeyhi kimdir Edebi Kişiliği?
Şiirlerinde alışılmamış ya da terk edilmiş sözcükleri kullanmaya meraklıdır. İnsan hakları, ilahî ve beşeri adalet gibi konularda yergi dolu şiirler yazmıştır. Tasavvufi bir kişilik olmasına ve tasavvuf eğitimi almış olmasına rağmen eserlerinde tasavvufi öğeler bulunmamaktadır. Din dışı şiirler yazmayı tercih etmiştir.
Nedim Kimdir ve Eserleri?​
Nedîm, (Osmanlı Türkçesi: نديم) (d. 1681, İstanbul – ö. 30 Ekim 1730, İstanbul) Divan edebiyatı’nın en meşhur isimlerinden şâir. Şöhretini Osmanlı Devleti’nin 1718 – 1730 yılları arasındaki Lâle Devri’nde kazandı. Hayatı ve eserleri ile Lâle Devri ruhûnun en önemli temsilcisi olarak kabul edilir.

Şeyhü ş Şuara olarak anılan kimdir?​

Şeyhü ş Şuara olarak anılan kimdir?
èŞiirleri oldukça sade ve anlaşılırdır. Şeyhü’ş Şuara (Şairlerin Şeyhi) unvanıyla anılır. èRubai nazım şeklini edebiyatımızda kullanan en usta şairdir. èRubailerini Divan’ında toplamıştır.

Şeyh Galip hangi edebiyat?​

Şeyh Galip hangi edebiyat?
Galib Mehmed Esad Dede veya tanınan kısa adıyla Şeyh Galib (d. 1757 – ö. 3 Ocak 1799), Türk divan edebiyatı şairi ve mutasavvıf. Günümüzde müze olarak faaliyet gösteren Galata Mevlevîhânesi’nin avlusunda yer alan Şeyh Galip Türbesi.

Şeyh Galip hangi dönem?​

Şeyh Gâlib’in 9 Şevval 1205/11 Haziran 1790’da Mehmed Emîn Çelebi tarafından Galata Mevlevihanesi şeyhliğine getirilmesinden 26 Recep 1213/3 Ocak 1799’daki vefatına kadarki dönemi de kapsayan bu günlükte Şeyh Gâlib’in adı sadece iki yerde geçmektedir.

Sırat Şiirleri kime ait?​

Sırat Şiirleri kime ait?
Sırat Şiirleri – Haydar Ergülen | kitapyurdu.com.

Nedim mesnevi yazmış mı?​

Nedim mesnevi yazmış mı?
Nedim Divanı’nın bilinen bütün nüshaları değerlendirilerek hazırlanan son baskıda; 44 kaside, 88 kıta, 3 mesnevi, 1 terkib-bent, 1 terci-bent, 2 mütekerrir müseddes, 1 tardiyye, 5 tahmis, 1 muhammes, 33 murabba, 2 koşma, 166 gazel, 2 müstezad, 11 rubai ve 23 müfred ve matla vardır.

Şeyhi hangi edebiyat?​

Şeyhî ününü daha çok mesnevi alanında kazanmıştır. Eski edebiyatın kurucularından biri olduğu kabul edilen şair, Hüsrev ü Şîrîn ve Harnâme adlı eserleriyle Türk edebiyatında mesnevi sahasının önemli isimleri arasında yer almıştır.

Nedim ne ile ünlü?​

Nedim ne ile ünlü?

Nedim, Divan edebiyatı alanında en ünlü şairlerden biri olarak bilinmektedir. Özellikle Osmanlı Devleti'nin Lâle Devri olarak adlandırılan döneminde (1718-1730) önemli bir şöhrete sahip olmuştur. Şiirlerinde incelik, zarafet ve duygusallık ön plandadır. Toplumsal konuları ve döneminin yaşantısını işleyen eserleriyle tanınmıştır. Ayrıca, gazel türünde yazdığı şiirleri ile de ün yapmıştır. Nedim'in eserleri bugün hala Divan edebiyatı geleneği içinde değerli bir yere sahiptir.

Geri