AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MySQL Veritabanı Nasıl Yedeklenir?

haberci

Yeni Üye
MySQL, Linux, Windows ve MacOS gibi farklı işletim sistemleri uzerinde calışabilen bir veritabanı yonetim sistemidir Bir veya birden fazla MySQL veritabanını yedeklemek icin farklı metotlar mevcuttur Bu metotlara kısaca bakalım:
Mysqldump Komutu
Bu komut sayesinde mysqldump programı kullanılarak veritabanı komut satırından yedeklenebilir Bunun icin işletim sisteminize gore uygun terminal’e gidip aşağıdaki komutu calıştırmalısınız:
mysqldump veritabaniadi veritabaniadisql
Eğer birden fazla veritabanınız varsa bunların hepsini şu komutla yedekleyebilirsiniz:
mysqldump –alldatabases tumveritabanlarisql
Bu komutlar sayesinde veritabanınız SQL dosyalarına aktarılacaktır Bir SQL dosyasından veritabanını geri yuklemek icin alttaki komutu kullanın:
mysql veritabaniadi veritabaniadisql
Birden fazla veritabanını geri yuklemek icin:
mysql –onedatabase veritabaniadi tumveritabanlarisql
MySQL veritabanı icin en ilkel yedekleme ve geri yukleme işlemi yukarıdaki komutlarla yapılır Bu komutlar dışında ayrıca MySQL’in websayfasından MySQL Workbench programını indirip kurarsanız, yedekleme ve geri yukleme işlemlerini cok daha kullanışlı bir ara yuzden gercekleştirebilirsiniz
Ayrıca cPanel kullanıyorsanız, phpMyAdmin sayesinde benzeri işlemleri gercekleştirebilirsiniz
Teknoloji MySQL, Linux, Windows ve MacOS gibi farklı işletim sistemleri uzerinde calışabilen bir veritabanı yonetim sistemidir Bir veya birden fazla MySQL veritabanını yedeklemek icin farklı metotlar mevcuttur Bu metotlara kısaca bakalım:
Mysqldump Komutu
Bu komut sayesinde mysqldump programı kullanılarak veritabanı komut satırından yedeklenebilir Bunun icin işletim sisteminize gore uygun terminal’e gidip aşağıdaki komutu calıştırmalısınız:
mysqldump veritabaniadi veritabaniadisql
Eğer birden fazla veritabanınız varsa bunların hepsini şu komutla yedekleyebilirsiniz:
mysqldump –alldatabases tumveritabanlarisql
Bu komutlar sayesinde veritabanınız SQL dosyalarına aktarılacaktır Bir SQL dosyasından veritabanını geri yuklemek icin alttaki komutu kullanın:
mysql veritabaniadi veritabaniadisql
Birden fazla veritabanını geri yuklemek icin:
mysql –onedatabase veritabaniadi tumveritabanlarisql
MySQL veritabanı icin en ilkel yedekleme ve geri yukleme işlemi yukarıdaki komutlarla yapılır Bu komutlar dışında ayrıca MySQL’in websayfasından MySQL Workbench programını indirip kurarsanız, yedekleme ve geri yukleme işlemlerini cok daha kullanışlı bir ara yuzden gercekleştirebilirsiniz
Ayrıca cPanel kullanıyorsanız, phpMyAdmin sayesinde benzeri işlemleri gercekleştirebilirsiniz

Geri