- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
MYP puanı kaç yıl geçerli?
Arkadaşlar MYP ile yatay geçişte baz alacağınız yıl üniversiteye yerleştiğiniz yıldır. Bunu da hemen bir örnekle açıklayalım; örneğin 2020 yılında sayısal puan türünden 380 puan alarak Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazandınız ve 1 yıl bu bölümde okudunuz.Ek Madde 1 yatay geçiş geri dönüş nasıl yapılır?
İlgili dönem başvurularından önce Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler tekrar yatay geçiş yapamaz. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.(Ek cümleler:RG-21/12/2019-30985) İlgili yılda/dönemde yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ancak eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin yatay geçiş işlemleri iptal edilir.
Yatay geçiş için başvurdum ve kazandım fakat gitmek istemiyorum sorun olur mu?
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
3 sınıfta merkezi yatay geçiş olur mu?
bilinenin aksine hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflarda yapılabilir. c: ek madde 1 ile yatay geçişte ösym puanından başka başarı şartı aranmaz, yapabilirsiniz. …
3 sınıfta yatay geçiş yapılır mı?
1- Akademik başarıya göre Lisans(4 yıllık) programlarında 2. ve 3. sınıfın başında(3. ve 5. yarıyıllarda); ön lisans(2 yıllık) programlarında 1. sınıfın bahar dönemi(2. yarıyıl) ile 2. sınıfı başında(3. yarıyılda) yatay geçişle öğrenci kabul edilir.Yatay geçişten vazgeçilir mi?
Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmektedir. Ancak söz konusu madde uyarınca, yatay geçiş yapan öğrencilerin, ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.Genellikle ortalamanın üstünde bir yüzde ile sıralama puanları belirlenir. Başvuru yapacağınız okulun yatay geçiş yönetmeliğini okuduğunuzda bu yüzdelikler orada yazar. Genellikle okullarımızda %40 dönem ortalamasına bakılırken %60 üniversite sonucunuza bakılır ve size puanlar verilir.
Merkezi yatay geçiş kaçıncı sınıfta yapılır?
bilinenin aksine hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflarda yapılabilir.