AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MYO nedir tip?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

MYO nedir tip?​

Myo teriminin tıbbi anlamı; pref. Adale, kas.

Cranio kökü nedir?​

Cranio kökü nedir?
Latince cranium “kafa, kafatası” sözcüğünden alıntıdır.

Orchitis ne demek tıp?​

Orchitis ne demek tıp?
Orşit, testis iltihabıdır, genellikle epididimitle beraberdir. Se-bepleri genellikle kabakulak, M. tüberkülozis ve otoimmün hastalıkları içerir.

MYO nedir anatomi?​

My-,myo:kas myocardium-miyokardiyum: miyokard, kalp duvarının orta tabakası. • Myelo-,miyelo: ilik myelocyte-miyelosit: ilik hücresi.

YO ve MYO ne demek?​

YO ve MYO ne demek?
Meslek yüksekokulu, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. İki yıl süreli eğitim verilmektedir. Mezun olma hakkı kazanan öğrencilere, bağlı bulunduğu üniversiteden ön lisans derecesinde diploma verilir. Teknik bölümlerden mezun olan öğrenciler tekniker unvanı kazanır.

Cranio ne?​

Cranio ne?
Cranio teriminin tıbbi anlamı; pref. Kafatasına ait.

Rinitis Medikamentoza ne demek?​

Rinitis medikamentoza nazal dekonjestanların aşırı kullanımına bağlı gelişen durumdur. Rebound veya kimyasal rinit olarak da adlandırılan rinitis medikamentoza terimi, topikal dekonjastan dışında bazı ilaçların kullanılmasına bağlı nazal konjesyon yan etkisinin ortaya çıkması olarak da tarif edilmektedir.

Rhinitis nedir veteriner?​

Rhinitis nedir veteriner?
Akut rhinitisler, genellikle çeşitli viruslar tarafından oluşturulan genel solunum sistemi hastalıklarının bir parçası olarak şekillenebilir. Bu viruslardan canine distemper virus, canine adenovirus l ve 2, canine parainfluenza, reovirus ve canine herpesviruslar sayılabilir.

Orşit nedir tıp?​

Orşit nedir tıp?
Epididimin enfeksiyonuna “epididimit”, testisin enfeksiyonuna “orşit” adı verilmektedir. Bu iki organın enfeksiyonu uygun antibiyotik tedavisi ile hızla tedavi edilmektedir, fakat kısırlık gibi potansiyel komplikasyonlarından dolayı erken tanı ve tedavisi gereken enfeksiyonlardır.

Orşit nedir neden olur?​

Testis iltihabı diğer ismi ile de orşit, testisin bakteriyel ya da viral nedenlerden dolayı enfeksiyon oluşması durumudur. Testis iltihabının en sık görülen nedenleri arasında idrar yolları enfeksiyonunun testise doğru ilerlemesi nedeni ile oluşan, enfeksiyonlar sonucunda oluşur.

Tıpta dudak ne demek?​

Tıpta dudak ne demek?
Labium teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. Labia). 1. dudak veya dudak şeklinde organ; 2. Kenar.

Radix Dentis ne demek?​

Radix Dentis ne demek?
radiks dentis ne demek? Diş kökü. Dişlerin, alt ve üst çene alveollerine gömülmüş olan kısmı.

Fakülte yo ne demek?​

Fakülte 4-5-6 yıllık süreçte üniversite eğitimi veren ve genel itibari ile bir alan içine bütünleşmiş durumda olan bir eğitim birimi olma özelliği barındırmaktadır. Yüksekokul ise birçok bölüm olmak üzere dört senelik bir eğitim sürecinde öğrencilerine eğitim veren bir eğitim birimi olma niteliği barındırmaktadır.

MYO terimi, "Meslek Yüksekokulu" anlamına gelir. MYO'lar, üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarıdır. Genellikle iki yıl süren eğitim programlarına sahiptirler ve mezun olan öğrencilere ön lisans derecesinde diploma verilir. MYO'lardan mezun olan öğrenciler, tekniker unvanı kazanırlar.

Cranio kökü terimi, "kafa, kafatası" anlamına gelir. Cranio terimi de tıbbi anlamda "kafatasına ait" olarak kullanılır.

Orchitis terimi ise testis iltihabını ifade eder. Genellikle epididimitle birlikte görülen bu durumun sebepleri arasında kabakulak, tüberküloz ve otoimmün hastalıklar yer alabilir.

Rhinitis ise burun içindeki mukozanın iltihaplanması durumunu ifade eder. Veterinerlikte rhinitis genellikle çeşitli virüslerle ilişkilendirilmiş solunum sistemi hastalıklarının bir parçası olarak karşımıza çıkabilir.

Radix Dentis terimi, "diş kökü" anlamına gelir. Dişlerin, üst ve alt çene alveollerine gömülü olan bölümünü ifade eder.

Tıpta dudak için kullanılan terim ise "labium"dur ve genellikle dudak veya dudak şeklinde organı ifade eder.

Fakülte, genellikle 4-5-6 yıllık süreçte üniversite eğitimi veren, belirli bir alana odaklanmış eğitim birimidir. Yüksekokul ise genellikle dört yıl süren eğitim programlarına sahip ve farklı bölümlerde öğrencilere eğitim veren bir eğitim birimidir.

Geri