MYK ücretini kim öder?
Sınavlara girerek belge almaya hak kazanan başarılı adayların sınav ücretleri KDV hariç 300 Avro’ya kadar karşılanacaktır. Sınav ücreti 300 Avronun üzerinde ise fark aday tarafından ödenecektir.Belge zorunluluğu getirilmiş mesleklerde belge alınmaması halinde uygulanacak IPC tutarı ne kadardır?
– Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı iş müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde ilgili mesleklerde belgesiz çalışan tespit edilmesi halinde işveren veya işveren vekiline belgesiz çalışan kişi başına 1038 TL idari para cezası uygulanması hükme bağlanmıştır.Mesleki yeterlilik eğitimi kaç saat?
Mesleki yeterlilik eğitimi kaç saat?Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik kapsamında 32–40 saatlik eğitim modülleri ile belgelendirilen çalışanların durumu nedir?
MYK paraları ne zaman yatacak?
MYK paraları ne zaman yatacak?Yaptığımız araştırmalara göre, Mesleki yeterlilik belgesi için teşvikten yararlanmak isteyen adayların başvuru yaptıkları kuruluşların teşvik taleplerin MYK’ya ilettikleri tarihi takip eden ay içerisinde banka hesaplarına ödemeleri iade edilecektir. Ödemeler ise ayın 21’ile 30’u arasında yapılacaktır.
Mesleki yeterlilik belgesi ücreti nereye yatırılır?
Mesleki Yeterlilik Belgesi sınav ve belgelendirme ücreti tahsilatı banka yolu ile yapılabilir. Banka yolu ile yapılan ödemelerde, başvuru ücreti makbuzu/dekontu başvuru esnasında adaydan alınarak muhafaza edilecektir. * Kuveyt Türk ATM’lerinden Masrafsız olarak şirket hesabımıza ödeme yapabilirsiniz.Mesleki yeterlilik belgesi cezası ne kadar?
Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğuna ilişkin hükümlere aykırı davranan işveren veya işveren vekillerine Çalışma ve İş Kurumu il müdürü tarafından her bir çalışan için idari para cezası verilir. 2022 yılı için idari para cezası 1414,17 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.Mesleki yeterlilikler nelerdir?
Mesleki yeterlilikler nelerdir?Mesleki Yeterlilik Nedir? Mesleki Yeterlilik; ulusal meslek standartlarının oluşturulduğu, mesleki ve teknik eğitim/öğretim programlarının bu standartlara göre hazırlandığı ve iş gücünün eğitim sonrasında belgelendirildiği bir sistemdir.
Mesleki eğitim belgesi ne kadar sürede alınır?
Mesleki eğitim belgesi ne kadar sürede alınır?Tamamlanacak olan eğitimin süresi ise, eğitime konu olan mesleğe göre farklılık gösterir. 40-88 saat arasında eğitim süreleri değişiklik gösterir. Mesleki eğitim belgesi başvurusu yapılabilmesi için kimlik belgesi fotokopisi, SGK hizmet dökümü, sağlık raporu ve kurs başvuru formu istenir.