AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muzlu Tencere Keki (Şekersiz ,Unsuz ,Yağsız)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Muzlu Tencere Keki (Şekersiz ,Unsuz ,Yağsız) Tanımı İçin Malzemeler
4 tane olgunlaşmış muz
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
2.5 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için;
Çilek
Fıstık ezmesi
Bal

Muzlu Tencere Keki (Şekersiz ,Unsuz ,Yağsız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muz çatalla ezilir.
Robota konur içine öteki gereçlerde eklenir ve pürüzsüz kıvama alana kadar karıştırılır .
Az zeytinyağ ile güveçler yağlanır (biz 3 kişi olduğumuz için 3 e böldüm sufle kabı ile yapabilirsiniz )
Tencereye konur ,güveçlerim yarısına kadar su konur .
Kapağı kapatılır, kısık ateşte kaynamaya bırakılır .
Kaynayınca 12 dk daha kısık ateşte pişirilir.
Altı kapatılır ağzına peçete konup dinlenmeye bırakılır ,10 dk sonra servise hazır.
Çilekli pasta için; 1 tane kek güveçten çıkarılır bıçak yardımı ile kesilir .
İçine 1 tatlı kaşığı süt ile ıslanır.
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi sürülür ,içine dilimlenmiş çilek konur .
1 tatlı kaşığı bal eklenir başka kesim üstüne kapatılır süslenir afiyet olsun.
Muzlu Tencere Keki (Şekersiz ,Unsuz ,Yağsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst