Muzlu Taç Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1,2 adet olgun muz
140 ml süt
1 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Gerektiği kadar kabak çekirdeği
Üzerine sürmek için;
Süt
Muzlu Taç Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce un, tuz ve şekeri birbirine karıştıralım ve ardından muz ve sütü blendırdan geçirelim .Unumuza dökelim.
Mayamızı da kattıktan sonra yoğurmaya başlayalım, hamur sert oldu diye merak etmeyin yağı koyunca yumuşacık oluyor.
İyice yoğurduktan sonra hamurumuza tereyağımızı koyalım ve yağı iyice yedirene kadar yoğuralım, çok güzel yoğurmanız gerekiyor .
Ardından bi kaba koyup 1 saat boyunca mayalanmaya bırakalım ve mayalandıktan sonra tezgaha koyup biraz havasını alalım.
Aldıktan sonra 9 eşit parçaya bölelim ve beze haline getirelim .Tekrar 15 dk mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra 1 adet hamurumuzu alıp orta boyda bi hamur açalım ve 8 parçaya keselim.
Ardından 1 adet yuvarlak bezemizi kestiğimiz üçgen hamurun birazcık ortasına koyup üzerine yapıştıralım resimde de gördüğünüz üzere yapalım.
Her hamurumuzu aynı şekilde yapalım ve kelepçeli yuvarlak kalıbımızı yağladıktan sonra koyalım ve 1 saat kadar da mayalandıralım.
Mayalandıktan sonra üzerine sütümüzü sürelim ve hamurumuzun ucuna kabak çekirdeklerimizi yerleştirelim.
180 derecede üstü kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim ve yemeğe hazır.
Afiyet olsun
Muzlu Taç Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1,2 adet olgun muz
140 ml süt
1 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Gerektiği kadar kabak çekirdeği
Üzerine sürmek için;
Süt
Muzlu Taç Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce un, tuz ve şekeri birbirine karıştıralım ve ardından muz ve sütü blendırdan geçirelim .Unumuza dökelim.
Mayamızı da kattıktan sonra yoğurmaya başlayalım, hamur sert oldu diye merak etmeyin yağı koyunca yumuşacık oluyor.
İyice yoğurduktan sonra hamurumuza tereyağımızı koyalım ve yağı iyice yedirene kadar yoğuralım, çok güzel yoğurmanız gerekiyor .
Ardından bi kaba koyup 1 saat boyunca mayalanmaya bırakalım ve mayalandıktan sonra tezgaha koyup biraz havasını alalım.
Aldıktan sonra 9 eşit parçaya bölelim ve beze haline getirelim .Tekrar 15 dk mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra 1 adet hamurumuzu alıp orta boyda bi hamur açalım ve 8 parçaya keselim.
Ardından 1 adet yuvarlak bezemizi kestiğimiz üçgen hamurun birazcık ortasına koyup üzerine yapıştıralım resimde de gördüğünüz üzere yapalım.
Her hamurumuzu aynı şekilde yapalım ve kelepçeli yuvarlak kalıbımızı yağladıktan sonra koyalım ve 1 saat kadar da mayalandıralım.
Mayalandıktan sonra üzerine sütümüzü sürelim ve hamurumuzun ucuna kabak çekirdeklerimizi yerleştirelim.
180 derecede üstü kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim ve yemeğe hazır.
Afiyet olsun
Muzlu Taç Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı