AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muzlu Rulo Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki İçin
4 tane yumurta
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya şekeri
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı ılıktan biraz sıcak su
Çeyrek limon suyu
1 çimdik tuz
Kreması İçin
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta unu
2 su bardağı süt (200ml bardak ölçüm)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı şeker
Ortasına Koymak İçin
2,5 muz
Üzeri İçin
Pudra şekeri

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kremayı pişirip soğutun. Un süt şeker nişasta ununu güzelce çırpın ocağı yakın kıvam alana kadar karıştırın.
Tereyağı ve vanilya şekerini ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıp kenara alın üzerini streç folyoyla kapatıp soğutun.
Fırını 180 derece alt üst ayarda açın ısınsın. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına şekeri suyu ve limonu azar azar ekleyerek çırpın.
Sonra kabartma tozunu una ekleyip karıştırın ve eleyerek vanilya şekeriyle bir arada ekleyin bir spatula ile güzelce pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Yumurta beyazını bir çimdik tuz ile kar üzere olana kadar çırpın yumurta sarılı karışıma üç basamakta ekleyerek yedirin havasını söndürmeden yavaş yavaş.
Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp 15 dakika pişirin fırından alın çabucak rulo yapın ve üzerine bir bez örtüp ılıtın fakat soğutmayın. Kremayı mikserle çırpın.
Ilıyan ruloyu açın fırın kağıdını çıkartın içine eşit formda kremayı yayın muzları başına yerleştirip rulo yapın buz dolabına kaldırın 2 saat dinlendirip üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst