AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muzlu Portakal Aromalı Ağlayan Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Muzlu Portakal Aromalı Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı süt
Arası için;
Muz
Portakal kabuğu rende
2 poşet kremşanti (üzerindeki ölçüsüne göre)ben 2 pakete 2 su bardağı süt kullandım.
1 paket çikolata sosu (üzerindeki hazırlanışına göre)

Muzlu Portakal Aromalı Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ, kakao, kabartma tozu, un ve vanilinide ekleyip tekrar çırpalım.
Yağladığımız borcama döküp 180 derecede alt üst ayarda 25-30 dakika pişirelim (pişme süresi fırına göre değişkenlik gösterebilir).
Kekimiz soğuduktan sonra 1,5 su bardağı sütü üzerine dökelim.
Muzları dilimleyip yerleştirelim. Portakal kabuğu rendesini serpelim ve biraz suyundan üzerine sıkalım.
Çırptığımız krem şantiye pastamızın üzerine sürelim.
1 paket çikolata sosunu hazırlayıp soğutalım. Pastamızın üzerine dökelim.
3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Muzlu Portakal Aromalı Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst