SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 adet ezilmiş muz (muz küçükse iki adet)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1-5, 2 su bardağı un
Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dk uygunca köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Ardından sıvı yağ, süt, muz, vanilya ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
El çırpıcısıyla yumurtanın köpüğünü çok indirmeden yavaşça karıştırıyoruz.
Ardından denetimli biçimde unu ek ediyoruz.
Önceden ısıtılmış altı hafif yağlanmış pankek tavasında altlı üstlü güzelce pişiriyoruz.
Not : Tavanın ateşi çok yüksek olmasın.
Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 adet ezilmiş muz (muz küçükse iki adet)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1-5, 2 su bardağı un
Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dk uygunca köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Ardından sıvı yağ, süt, muz, vanilya ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
El çırpıcısıyla yumurtanın köpüğünü çok indirmeden yavaşça karıştırıyoruz.
Ardından denetimli biçimde unu ek ediyoruz.
Önceden ısıtılmış altı hafif yağlanmış pankek tavasında altlı üstlü güzelce pişiriyoruz.
Not : Tavanın ateşi çok yüksek olmasın.
Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı