Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muzlu Pankek Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 adet ezilmiş muz (muz küçükse iki adet)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1-5, 2 su bardağı un

Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dk uygunca köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Ardından sıvı yağ, süt, muz, vanilya ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
El çırpıcısıyla yumurtanın köpüğünü çok indirmeden yavaşça karıştırıyoruz.
Ardından denetimli biçimde unu ek ediyoruz.
Önceden ısıtılmış altı hafif yağlanmış pankek tavasında altlı üstlü güzelce pişiriyoruz.
Not : Tavanın ateşi çok yüksek olmasın.

Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst