Muzlu Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 adet muz
1 çay bardağı esmer şeker (normal toz şeker ile de yapabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Göz kararı vanilya özütü (yoğunluğu isteğinize kalmış) yahut vanilya şekeri
1,5 su bardağı un
İsteğe bağlı damla çikolata
Muzlu Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak istediğiniz büyüklükte ki muzu ezin (aromasının ağır olmasını istemezseniz küçük kullanabilirsiniz).
Daha sonra bir çırpma kabına üç yumurta, ezmiş olduğumuz muzu ve şekerimizi alıp çırpalım.
Malzemelerin birbirine karıştığına emin olduğumuzda yoğurdu ve sıvı yağı da ekleyip bir müddet daha çırpalım.
Ardından vanilya ve damla çikolata hariç tüm gereçleri ekleyip çırpın.
Eğer limonu ağır olsun isterseniz suyunu da ekleyebilirsiniz.
Ben aslında portakal kabuğu rendesi kullamak istedim lakin konutta yoktu; dilerseniz limon yerine kullanabilirsiniz.
En son pürüzsüz bir kıvam elde ettiğimizde vanilyayı ekleyip çırpalım.
İsteğe bağlı kullanabileceğiniz damla çikolatasını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
Yağlamış ve unlamış olduğumuz kalıbımıza kek hamurunu döküp, evvelce 180 derecede ısıtılmış fırınımızda kekimizi pişmeye bırakalım.
Kürdan yardımı ile piştiğini denetim edin.
Benim fırınımda 35 dakika da pişti.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp tadını çıkarabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, hürmetler.
Muzlu Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 adet muz
1 çay bardağı esmer şeker (normal toz şeker ile de yapabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Göz kararı vanilya özütü (yoğunluğu isteğinize kalmış) yahut vanilya şekeri
1,5 su bardağı un
İsteğe bağlı damla çikolata
Muzlu Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak istediğiniz büyüklükte ki muzu ezin (aromasının ağır olmasını istemezseniz küçük kullanabilirsiniz).
Daha sonra bir çırpma kabına üç yumurta, ezmiş olduğumuz muzu ve şekerimizi alıp çırpalım.
Malzemelerin birbirine karıştığına emin olduğumuzda yoğurdu ve sıvı yağı da ekleyip bir müddet daha çırpalım.
Ardından vanilya ve damla çikolata hariç tüm gereçleri ekleyip çırpın.
Eğer limonu ağır olsun isterseniz suyunu da ekleyebilirsiniz.
Ben aslında portakal kabuğu rendesi kullamak istedim lakin konutta yoktu; dilerseniz limon yerine kullanabilirsiniz.
En son pürüzsüz bir kıvam elde ettiğimizde vanilyayı ekleyip çırpalım.
İsteğe bağlı kullanabileceğiniz damla çikolatasını ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
Yağlamış ve unlamış olduğumuz kalıbımıza kek hamurunu döküp, evvelce 180 derecede ısıtılmış fırınımızda kekimizi pişmeye bırakalım.
Kürdan yardımı ile piştiğini denetim edin.
Benim fırınımda 35 dakika da pişti.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp tadını çıkarabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, hürmetler.
Muzlu Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı