Muzlu Diyet Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
4 tane küçük uzunluk olgunlaşmış muz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Yarım paket kabartma tozu
Muzlu Diyet Kurabiye Tanımı Yapılışı
Üretimi için muzların kabukları soyularak bir çatal yardımıyla ezilir.
Benim kullandığım muzlar küçük boydu 4 tane kullandım siz 2 tane büyük uzunluk muzda kullanabilirsiniz.
Tanımın imalinde aslında muz adedi değerli değil. Mantığı şu: kaç tane muz kullanırsanız kullanın hindistan cevizi ile yoğurmak.
Ezdiğimiz muzların içerisine öteki bütün materyalleri de ek ederek hindistan cevizi ile yoğuruyoruz.
Çok katı bir hamur olmayacak. Toparlanıp elle hal verilebilecek kıvama gelmesi kâfi.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak yuvarlanır üzerinden yavaşça bastırılarak form verilir yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir .
170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Yeterlice kızarmasından korkmayın.
Soğuduktan sonra üzerine bitter çikolata gezdirebilirsiniz. Ben fıstık ezmesi gezdirdim.
Kurabiye olağan kurabiyeler üzere çok şekerli değil tabi. İsterseniz üzerine bir şeyler gezdirmek yerine içine 1 yemek kaşığı bal ek edebilirsiniz. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden
4 tane küçük uzunluk olgunlaşmış muz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Yarım paket kabartma tozu
Muzlu Diyet Kurabiye Tanımı Yapılışı
Üretimi için muzların kabukları soyularak bir çatal yardımıyla ezilir.
Benim kullandığım muzlar küçük boydu 4 tane kullandım siz 2 tane büyük uzunluk muzda kullanabilirsiniz.
Tanımın imalinde aslında muz adedi değerli değil. Mantığı şu: kaç tane muz kullanırsanız kullanın hindistan cevizi ile yoğurmak.
Ezdiğimiz muzların içerisine öteki bütün materyalleri de ek ederek hindistan cevizi ile yoğuruyoruz.
Çok katı bir hamur olmayacak. Toparlanıp elle hal verilebilecek kıvama gelmesi kâfi.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak yuvarlanır üzerinden yavaşça bastırılarak form verilir yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir .
170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Yeterlice kızarmasından korkmayın.
Soğuduktan sonra üzerine bitter çikolata gezdirebilirsiniz. Ben fıstık ezmesi gezdirdim.
Kurabiye olağan kurabiyeler üzere çok şekerli değil tabi. İsterseniz üzerine bir şeyler gezdirmek yerine içine 1 yemek kaşığı bal ek edebilirsiniz. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden