AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Muzlu Borcam Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Muzlu Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı su
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 kahve fincanı un
Klasik Türk kahve fincanı boyutu
Keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı süt
Üzerine;
2 paket toz şanti
2 su bardağından bir parmak eksik süt
Muz
1 paket toz çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
Süsleme için;
Çilek

Muzlu Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hazırlanışı şeker ve yumurta köpürüldükten sonra yağ ve su eklenir. Akabinde tüm kuru materyaller elenerek eklenir. Yağlanmış borcama dökülerek fansız fırında 180 derecede pişirilir.
Kek ılınınca üzerine süt dökülür. Şanti çırpılarak kekin üzerine yayılır. Muz dilimleri ile üzeri kapatılır. Muzlar kararmasın diye yavaşça şantinin içine bastırılır ve üzeri spatula ile düzeltilir buzdolabına kaldırılır.
Çikolata sosu tanımdaki üzere hazırlanır ve orta ara karıştırarak soğutulur. Kabuk tutmadan pürüzsüz soğuması lazım. Lütfen orta sıra karıştırmayı unutmayın. Büsbütün soğuduğunda kekin üzerine yayılır ve tekrar dolaba kaldırılır.
Dilimleme ve süsleme sürecini servis öncesi yapmanızı öneririm Dinlendikçe hoşlaşan bir tanım. İmkanlarınız ölçüsünde dinlendirin lütfen afiyet olsun
Muzlu Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst