Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muzlu Ballı Pofuduk Pankek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 adet olgun muz
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı +1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bal (şeker de olur)
Yarım paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu

Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta mikserle 1-2 dk çırpılır. Mikserle hazırlandığımızda dokusu daha güzel oluyor.
Köpük köpük olduğunda ezilmiş muz, bal, süt, sıvı yağ, un, vanilin ve kabartma tozu eklenir. Bu aşamada çırpıcıyla karıştırabilirsiniz. Kıvamı çok katı çok sıvı olmasın (Boza kıvamında )
Yapışmaz teflon tava ısıtılır. 2 yemek kaşığı kadar aralıklı bir şekilde tavaya aktarılır. Kızardığında ters çevrilip diğer yüzü de pişirilir.
Hepsi aynı şekilde orta ateşte hazırlanır. İsterseniz mini olarak da hazırlayabilirsiniz. İsteğe bağlı bal gezdirerek servis yapılır. Afiyet olsun
Not: Eğer şeker kullanacaksanız yumurtayla birlikte çırpın.

Muzlu Ballı Pofuduk Pankek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst