AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muzik Ogretmenligi esit agirlik mi?

Editör

Yeni Üye

Müzik Öğretmenliği eşit ağırlık mı?​

Müzik Öğretmenliği Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor? Eğitim Fakültesi bünyesinde bulunan Müzik öğretmenliği bölümü, TYT sınavı ve sözel puan türüne göre öğrenci kabul eder.

Müzik Öğretmeni nasıl kazanılır?​

Müzik Öğretmeni nasıl kazanılır?
Bunun için üniversitelerin Müzik Öğretmeni bölümünden mezun olmaları gerekir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler Müzik Öğretmeni unvanına hak kazanır. Ayrıca üniversitelerin Türk Sanat Müziği gibi bölümlerinden mezun olan kişiler de öğretmenlik yapabilir. Fakat bunun için formasyon eğitimi almaları gerekir.

Müzik öğretmenliği kaç bin?​

Müzik öğretmenliği kaç bin?
Müzik Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Müzik Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 60,00
Müzik Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 62,44758
Müzik Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 61,30674
Müzik Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 60,42402

Müzik Öğretmenliği bölümü nerelerde var?​

Eğitim Fakülteleri
01 | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğt. Fak. Müzik Öğrt.Ana Bilim Dalı | Çanakkale
02 | Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğt. F. Müzik Öğretmenliği ABD | İzmir
03 | Gazi Osman Paşa Üniversitesi Eğt.Fak. Müzik Öğretmenliği ABD | Tokat
04 | Gazi Üniversitesi Gazi Eğt.Fak. Müzik Öğretmenliği ABD | Ankara

Müzik Öğretmeni nasıl olmalı?​

Müzik Öğretmeni nasıl olmalı?
Müzik öğretmeni, ulusal ve evrensel değerleri benimseyen, milli eğitimin ve müzik ders programlarının amaçlarını davranışa dönüştüren, öğrenmeyi öğrenen bireyleri yetiştirmek için yeterli düzeyde kişisel ve mesleki niteliklere sahip olan bir kişi olmalıdır.

2021 müzik öğretmenliği kaç kişi atandı?​

2021 müzik öğretmenliği kaç kişi atandı?
Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin ek öğretmen atamasına ilişkin bir liste yayınlandı. Yayınlanan listeye göre; 350 müzik öğretmeni atanacak.

Muzik öğretmenliği yetenek sınavı nasıl?​

İki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, piyanodan verilen tek ses, iki ses, 3 ses ve dört ses, ezgi ve ve ritim tekrarları yaptırılmaktadır. Başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada, müzikalite ve icra performanslarını ölçmeye yönelik çalma ve söyleme sınavı yapılmaktadır.

2020 de kaç Müzik Öğretmeni atandı?​

2020 de kaç Müzik Öğretmeni atandı?
Selamlar. DUYURU ❗️ 2020 Haziran ayı “Atama Takvimi” içerisinde Müzik Öğretmeni Kontenjanı: “347” olarak belirlenmiştir. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Müzik öğretmenliği, eğitim fakültelerinde yer alan bir bölümdür ve TYT sınavı ile sözel puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. Müzik öğretmeni olabilmek için üniversitelerin Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca, Türk Sanat Müziği gibi bölümlerden mezun olan kişiler de öğretmenlik yapabilir, ancak formasyon eğitimi almaları gerekmektedir.

Müzik öğretmenliği atama taban puanlarına bakıldığında, son beş yılda değişiklik gösteren taban puanları mevcuttur. Örneğin, 2019 Ağustos döneminde Müzik Öğretmenliği için KPSS taban puanı 60,00 iken, 2019 Şubat döneminde 62,44758 olarak belirlenmiştir.

Müzik öğretmenliği bölümü Türkiye genelinde çeşitli üniversitelerde bulunmaktadır. Örnek olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı gibi.

Müzik öğretmeninin sahip olması gereken nitelikler arasında ulusal ve evrensel değerleri benimsemek, milli eğitim ve müzik ders programlarının amaçlarını öğrencilere aktarabilmek, öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirmek için gerekli kişisel ve mesleki yetkinliklere sahip olmak gibi özellikler yer almaktadır.

2021 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ek öğretmen atamasında, 350 müzik öğretmenine atama yapıldığı bilgisi verilmiştir. Ayrıca 2020 yılında Müzik Öğretmeni kontenjanının 347 olduğu belirtilmiştir.

Müzik öğretmenliği yetenek sınavı genellikle iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, piyanodan çalma becerisi, ezgi ve ritim tekrarları gibi görevler yaptırılırken, başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada ise çalma ve söyleme performansları değerlendirilir.

Geri