- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Müzik Öğretmeni olmak için hangi sınavlara girilir?
Müzik öğretmenliği bölümünü okumak için TYT, YKS ve AYT sınavlarına girerek yeterli puanı almanız gerekir. TYT sınavından baraj puanı olan 150 puan ve üzeri alanlar alan sınavlarına girmeye hak kazanır. Müzik öğretmeni olmak isteyen kişilerin el ve parmak becerilerinin gelişmiş olması gerekir.Müzik Öğretmeni olmak için ne gerekir?
Nasıl Müzik Öğretmeni Olunur? Üniversitelerin Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun olan öğrenciler, Müzik Öğretmeni unvanına sahip olmaya hak kazanır. Konservatuarların opera, şan, Türk Sanat Müziği gibi ilgili bölümlerinden mezun olan bireylerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları gerekmektedir.
Müzik öğretmenliği hangi alanda?
Müzik öğretmenliği lisans programları, üniversitelerin eğitim fakültelerinin Güzel Sanatlar eğitim bölümlerindeki iki anabilim dalından biri olarak yer almaktadır. Eğitim süresi 4 yıl olan bu bölüme her üniversitenin kendi bünyesinde gerçekleştirdiği özel yetenek sınavları ile girilebiliyor.
Müzik öğretmenliği hangi fakültede?
EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMLERİ Öğretmen yetiştiren kurumlardır. Liseden sonra özel yetenek sınavı ile öğrenci alır. Piyanonun yanında başka bir enstruman, şan, okul müziği çalgıları gibi alanlarda lisans düzeyinde eğitim verir.Müzik öğretmenliği için TYT yeterli mi?
Eğitim programlarına başvurabilmek için adayların o yıl yapılan TYT’ye girmiş olmaları zorunludur. TYT’ye giren adayların TYT’den en az 150 puan almaları (ÖSYM’nin Yetenek Sınavları için belirlediği en düşük TYT puanı) gerekmektedir.
Müzik öğretmenliği kaç puan TYT?
3) Müzik Öğretmenliği Programına başvuru yapabilmek için adayların 2020 TYT’de en az 150 ve üzeri puana (TYT en düşük 800.000 inci başarı sırası) veya Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı uyarınca ÖSYM Başkanlığı tarafından dönüştürülen 2019 TYT puanına sahip olmaları şartı aranır.
Müzik Öğretmeni maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 9.800 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Müzik Öğretmeni ortalamasına göre Müzik Öğretmeni maaşı yaklaşık 5.410 TL seviyelerindedir.
Müzik Eğitim Fakültesi nerelerde var?
Eğitim Fakülteleri
Müzik bölümüne nasıl girilir?
Adaylar, Özel Yetenek Sınavı’na Başvuru Klavuzu’nda yayınlanan YKS-TYT’den istenilen taban puanı sağladıkları takdirde Müzikoloji Bölümü’nü sistemden online olarak tercih etmektedir. Ardından belirtilen tarihlerde iki aşama şeklinde özel yetenek uygulamaları yapılmaktadır.
Müzik öğretmenliği kaç puan?
Müzik Öğretmenliği Atama Puanları 2021 yılı için bakıldığında en düşük atama puanı 67,437 ile Şehit Mehmet PAKSOY Ortaokulu’na yapılmıştır. En yüksek Müzik Öğretmenliği Atama Puanı ise 84,304 olmuştur.Müzik maaşı ne kadar?
Müzik Öğretmeni-Ortaöğretim maaşı ortalama olarak aylık 8750_TL’dir. En düşük Müzik Öğretmeni-Ortaöğretim maaşı 7000_TL, En yüksek ise 10500_TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Müzik Öğretmeni-Ortaöğretim iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
Müzik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
İşte müzik bölümü olan üniversiteler: