AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Muzik Ogretmeni ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Müzik Öğretmeni ne iş yapar?​

Müzik Öğretmeni Nedir? Öğrencilere nota, ses, tempo, enstrüman ve ritim becerileri ile beraber müziğin tüm yönleri hakkında eğitim veren kişiye Müzik Öğretmeni denmektedir. Müzik ile ilgili bilgi ve becerilerin uygun yaş grubu ve yeteneğe göre kazandırılmasını sağlamaktadır.

Müzik Öğretmeni ataması var mı?​

Müzik Öğretmeni ataması var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin ek öğretmen atamasına ilişkin bir liste yayınlandı. Yayınlanan listeye göre; 350 müzik öğretmeni atanacak. Takvime göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 31 Ocak 2022’de açıklanacak.

Muzik öğretmenliği yetenek sınavı nasıl?​

İki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, piyanodan verilen tek ses, iki ses, 3 ses ve dört ses, ezgi ve ve ritim tekrarları yaptırılmaktadır. Başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada, müzikalite ve icra performanslarını ölçmeye yönelik çalma ve söyleme sınavı yapılmaktadır.

2021 kaç müzik öğretmen atanacak?​

2021 kaç müzik öğretmen atanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin ek öğretmen atamasına ilişkin bir liste yayınlandı. Yayınlanan listeye göre; 350 müzik öğretmeni atanacak. Takvime göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında alınacak.
Müzik öğretmenliği kaç kişi atandı?​

Müzik Öğretmeni kaç puanla atanıyor?​

Müzik Öğretmeni kaç puanla atanıyor?
Müzik Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Müzik Öğretmenliği | 2020 OCAK | 64,33786
Müzik Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 60,00
Müzik Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 62,44758
Müzik Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 61,30674

Müzik öğretmenliği yetenek sınavı var mı?​

Müzik öğretmenliği lisans programları, üniversitelerin eğitim fakültelerinin Güzel Sanatlar eğitim bölümlerindeki iki anabilim dalından biri olarak yer almaktadır. Eğitim süresi 4 yıl olan bu bölüme her üniversitenin kendi bünyesinde gerçekleştirdiği özel yetenek sınavları ile girilebiliyor.

Müzik öğretmenlerinin görevleri arasında öğrencilere nota, ses, tempo, enstrüman ve ritim becerileri ile beraber müziğin tüm yönleri hakkında eğitim vermek bulunmaktadır. Ayrıca, müzikle ilgili bilgi ve becerileri uygun yaş grubu ve yetenek seviyesine göre kazandırmak da müzik öğretmenlerinin sorumlulukları arasındadır.

Müzik öğretmeni atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Örneğin, 2021 yılında 15 bin ek öğretmen atamasına ilişkin yayınlanan liste gösteriyor ki 350 müzik öğretmeni atanacak. Atamalara ilişkin süreçler genellikle ön başvuru, sınavlar ve sonuç açıklamaları adımlarını içermektedir.

Müzik öğretmenliği lisans programları, üniversitelerin eğitim fakültelerindeki Güzel Sanatlar eğitim bölümlerinde yer almaktadır. Bu bölüme giriş yapabilmek için üniversiteler kendi özel yetenek sınavlarını düzenlemektedir. Eğitim süresi genellikle 4 yıldır ve öğrencilere müzik alanında teorik ve praktik eğitim verilmektedir.

Müzik öğretmenliğine atama yapılabilmesi için adayların KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) taban puanlarını alarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Örneğin, son 5 yılda müzik öğretmenliği alanında yapılan atamalarda taban puanlar şu şekildedir:
- 2020 Ocak: 64,33786
- 2019 Ağustos: 60,00
- 2019 Şubat: 62,44758
- 2018 Temmuz: 61,30674

Bu tablo, müzik öğretmenliği alanında atanmak isteyen adaylar için bir referans olabilir. KPSS puanlarındaki değişiklikler atama süreçlerinde etkili olabileceği için adayların güncel bilgileri takip etmeleri önemlidir.

Geri